Hyppää sisältöön

Virastotalon uudisosan rakentaminen alkaa

Jaa somessa:

Virastotalon uudisosan rakentaminen alkaa

Tampereen virastotalon uudisosan rakentaminen alkaa. Viisikerroksinen uudisosa nousee Puutarhakadun puolelle vanhan puretun siiven paikalle. Uudisosaan tulee muun muassa kaupunginhallituksen kokoustila. Uudisrakennuksen rakennustyöt aloitetaan peruskiven muurauksella perjantaina 12.4.2024. 

Tampereen virastotalon Aleksis Kiven kadun puolella sijaitsevan kiinteistön peruskorjaus etenee aikataulussa. ”Peruskorjattavassa virastotalossa asennetaan parhaillaan ikkunoita. Suurin osa vanhoista ikkunoista käytetään uudelleen”, kertoo YIT:n työmaainsinööri Jaakko Sirén.

Seuraavaksi ryhdytään asentamaan valtuustosalin julkisivuelementtejä. Korkeaan valtuustosaliin tulee uudet ikkunat toisin kuin muualle taloon.

Vesikaton purkutyöt saatiin kokonaan valmiiksi maaliskuussa.Peruskorjattavan osan vessaryhmien muuraustyöt ovat loppusuoralla, ja talotekniikka-asennukset ja levyväliseinätyöt ovat käynnissä. Lattioiden tasoitus on jo pitkällä, ja niiden massapinnoitteiden teko on aloitettu”, selvittää Sirén. 

Virastotalon peruskorjaus ja laajennus on aloitettu toukokuussa 2023 ja rakennustyöt valmistuvat kesällä 2026.  

Talosta tulee 900 työntekijän toimisto

Urakan valmistuttua virastotalo toimii noin 900 työntekijän toimistona. Katutason kerrosta avataan kaupunkilaisten käyttöön: sinne muuttavat palvelupiste, ravintola ja näyttelytilat. Katutasosta pääsee kulkemaan myös toisen kerroksen kokous- ja koulutuskeskukseen. Valtuustosalin paikka säilyy viidennessä kerroksessa. 

Virastotalon on suunnitellut Aarne Ervi, ja kiinteistö on valmistunut kahdessa osassa vuosina 1967 ja 1975. Virastotalossa on paljon taideteoksia, jotka on siirretty suojaan rakentamisen ajaksi. Vain keramiikkataiteilija Birger Kaipiaisen vuonna 1967 Montrealin maailmannäyttelyyn valmistunut Orvokkimeri on suojattu ja jätetty kiinteistöön urakan ajaksi. 

Hankkeen rakennuttajana toimii Tampereen Tilapalvelut ja projektinjohtourakoitsijana YIT Suomi Oy. Rakennusurakan arvioitu kokonaishinta on noin 49 miljoonaa euroa. 

 Lue lisää hankkeesta: Tampereen virastotalon peruskorjaus ja laajennus – Tampereen tilapalvelut

Viisikerroksinen rakennus, jossa on paljon ikkunoita.
Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Petri Saarinen
Hankepäällikkö

Puhelin 040 767 1981

Tutustu työhömme

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.

Iso harppaus työturvallisuuden parantamiseksi rakennustyömailla

Tampereen Tilapalvelut oli mukana kaksi vuotta kestävässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin eGate-laitteiston mittaustarkkuutta pölynhallinnan reaaliaikaisessa mittauksessa.