Hyppää sisältöön

Jaa somessa:

Tilakeskukselle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

Tampereen Tilakeskus liikelaitos on saanut Ekokompassi-sertifikaatin ensimmäisten joukossa Tampereella. Tilakeskus vastaanotti sertifikaattinsa Raatihuoneella 3.5.2017. Samalla sertifikaatin sai myös Tampereen Infra liikelaitos, Finnpark Oy ja Tampereen Vuokra-asunnot Oy. Sertifikaatin saanut organisaatio täyttää ympäristöjärjestelmän kriteerit ja on sitoutunut parantamaan ympäristöasioitaan.

Tilakeskuksen painopisteinä ovat ympäristönäkökohtien systemaattinen huomioiminen rakennushankkeissa ja ympäristöviestintä.

Tilakeskus kehitti ympäristönäkökohtien tarkistuslistan rakennushankkeen alkuvaiheen suunnittelun tueksi. Tilakeskus haluaa seurata, että hankkeen alussa suunnitellut, ympäristöönkin vaikuttavat toimenpiteet toteutetaan tarkastelemalla, toimivatko valmistuneet kiinteistöt suunnitelmien mukaisesti. Tilakeskuksen ympäristötyössä tärkeää on myös lainsäädännön kehityksen seuranta.

– Ekokompassi on yrityksille, kaupungin yksiköille ja tapahtumille sopiva ympäristöjärjestelmä, joka on helposti omaksuttava ja kannustaa konkreettisiin toimenpiteisiin, kertoo ts. suunnittelija Aino Järventausta kestävä yhdyskunta -yksiköstä.

Tampereen kaupungin kestävä yhdyskunta -yksikkö auttaa ja tukee Tampereen kaupungin yksiköitä, liikelaitoksia ja tytäryhteisöjä Ekokompassi-järjestelmän käyttöönotossa. Kun Ekokompassi on otettu käyttöön, organisaatio auditoidaan eli ympäristöasiat tarkastetaan ulkopuolisen auditoijan toimesta. Jos kaikki on kunnossa, organisaatio sertifioidaan.

Ekokompassikriteerejä on kymmenen. Organisaation on toimittava ympäristöä koskevien lakien ja säädösten mukaan, ja sillä on oltava ympäristövastaava. Avainhenkilöiden on käytävä Ekokompassi-koulutus ja ohjeistettava henkilökuntaa ympäristöasioissa. Organisaatiolla on oltava jätehuoltosuunnitelma, ja jätteet on lajiteltava vähintään jätehuoltomääräysten mukaan. Organisaation on varastoitava kemikaalit määräysten mukaisesti ja opastettavat työntekijät kemikaalien turvalliseen käyttöön.

 

Tutustu työhömme

Tammelan stadionille Vuoden 2023 Teräsrakenne -arkkitehtuuripalkinto

Tammelan stadionille myönnettiin Vuoden Teräsrakenne -palkinto, joka kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin.

Tammelan stadionin rakennustyöt ovat valmistumassa

Tammelan uuden stadionin liikekeskus aukeaa torstaina, ja jalkapallostadionin rakennustyöt valmistuvat marras-joulukuun vaihteessa. Kokonaisuuteen kuuluu Tammelan jalkapallostadion, asuinkerrostaloja, kauppakeskus ja pysäköintilaitos. Alueen rakentaminen alkoi kesällä 2021.