Hyppää sisältöön

Vanhan kirjastotalon perusparannus ja muutostyöt

Jaa somessa:

Vanhan kirjastotalon perusparannus ja muutostyöt

Vanha kirjastotalo Tampereen keskustassa on valmistunut vuonna 1925 arkkitehtien Jussi ja Toivo Paatelan suunnitelmien pohjalta. Rakennus muutettiin suuressa peruskorjauksessa Tampereen kaupungin kouluviraston ja kulttuurin tiloiksi vuosina 1986 – 1988.

Hankkeen tavoite:

Huhtikuussa 2018 valmistuneen hankkeen tavoitteena on ollut keskittää kulttuuripalvelujen toiminnallisia ja hallinnollisia tiloja yhteen rakennukseen sekä tiivistää yhteistyötä kolmannen sektorin ja kaupungin muiden toimijoiden kanssa. Uudistamisen myötä Vanhaan kirjastotaloon siirtyivät Lastenkulttuurikeskus Rulla, Maahanmuuttajainfo Mainio ja kulttuuripalvelujen hallinto.

Muutostyöt:

Vanhan kirjastotalon muutostyöhanke käsitti koko rakennuksen ilmastoinnin perusparannuksen ja huonetilojen osittaiset muutostyöt uusien toimijoiden, kuten Lastenkulttuurikeskus Rullan tiloissa. Muita suurempia muutoksia ovat uuden esteettömän sisäänkäynnin rakentaminen Laikun lavan puolelle ja pääkerroksen yleisö-wc:iden siirto sen yhteyteen 1. kerrokseen.

Sähkölaitteisiin, – asennuksiin ja valaisimiin tehtiinn muutoksia ainoastaan tilamuutosten yhteydessä, uusi paloilmoitinjärjestelmä rakennetaan koko taloon.

Rakennuksen ulkovaippaan tulevat muutokset ja korjaustyöt kohdistuivat ainoastaan 1.kerroksen sisäänkäynteihin ja uuden IV-konehuoneen ilmasäleikköjen asennuksiin. Samoin rakennuksen sisätiloissa jäivät muutostöiden ulkopuolelle kaikki ne tilat, joissa ei tehdä taloteknisiä tai toiminnallisia muutoksia. Näitä tiloja ovat mm. musiikkisali ja galleriatilat.

Rakennuksen tilat sijoittuvat neljään toimintakerrokseen ja kellarikerrokseen, jossa sijaitsee ainoastaan varasto- ja sosiaalitiloja sekä rakennuksen tekniset tilat; uusi ilmastointikonehuone, sähköpääkeskus ja muuntamo. Kellarikerroksen ilmanvaihtokoneet palvelevat 2. kerroksen uusittavaa ilmanvaihtoa.

Sijainti:
Vanhan kirjastotalon löydät osoitteesta Keskustori 4, 33100 Tampere.

Aikataulu:
Rakennustyöt valmistuivat keväällä 2018.

Lisätietoja:
Rakennuttajainsinööri Tero Keisu, p. 040 621 3217

Jutellaanko lisää?

Jukka Kauppinen
Rakennuttamispäällikkö

Puhelin 050 321 0355

Tutustu työhömme

Kiinteistöjen nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteri

Voit hakea Tilapalveluiden nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteriin.

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.