Hyppää sisältöön

Tesoman jäähalli

Jaa somessa:

Tesoman jäähalli

Tesoman uusi jäähalli valmistui aikataulussaan alkukesästä 2017. Jäähalli on suunniteltu jääkiekon Mestis-tasoisten vaatimusten mukaisesti sekä palvelemaan muitakin jääurheilulajeja ja tapahtumia. Käyttäjiä ovat kilpaurheilijoiden lisäksi harrastajat ja koululaiset.

Halli on toteutettu arkkitehtonisesti korkealaatuisesti. Piha-alueet on myös rakennettu hyvin polkupyöräpysäköintiä myöten.

Uusi Tesoman jäähalli tarjoaa normaalit harjoitus- ja pelikäyttöön soveltuvat tilat ja samalla myös upeat puitteet erilaisille tapahtumille. Hallissa on 1500 katsomopaikkaa. Osa katsomopaikoista sijaitsee kahviossa, josta on suora näköyhteys kaukaloon. Jäähallin tiloissa on myös kuntosali, joka voi käyttää kuka tahansa liikennelaitoksen matkakortilla. Jäähalli täydentää loistavasti Tesoman uudistettua urheilupaikkakokonaisuutta.

Järkevillä valinnoilla satsattiin viihtyisyyteen ja optimoitiin toiminnallisuus

Uudisrakennuksen ulkoasuun on kiinnitetty huomiota. Yhdessä aiemmin valmistuneen palloiluhallin kanssa Tesomalle luodaan viihtyisää, elävää ja uutta arkkitehtuuria.

Suunnittelussa on huomioitu erityisesti erilaisten käyttäjäryhmien tarpeet toiminnallisella tasolla. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että eri käyttäjäryhmille on omat sisäänkäynnit, jotka ohjaavat asiakkaat suorinta reittiä oman toiminnan pariin.

Pääsuunnittelija Arkkitehdit Kontukoski

28×58-metrinen kaukalo luo puitteet monipuoliseen jääharrastuksiin ja Mestis-tason peleihin. Katsomopaikkoja L-malliseen katsomoon saatiin järkevän suunnittelun ansiosta aiemman 800:n sijasta 1 500. Suihku- ja pukuhuonetilat sijaitsevat katsomon alla.

Nämä ovat hienoimmat puitteet, missä olen pelannut. Kun tänne tultiin ensimmäistä kertaa, olin suu auki. Hieno pukukoppi ja kaikki.

Puolustaja Elli Suoranta, 15

Ensimmäinen kerros käsittää kaikki toimintatilat kuten aulan, kahvion, keittiön, jääkaukalon, puku-ja pesutilat, kuntosalit, varastot sekä teknisiä tiloja. Sata istumapaikkaa sisältävän kahvion monitoimikäyttöä lisätään jakoseinillä ja monipuolisella varustelulla. Toinen kerros käsittää kaksiosaisen katsomon, jossa on yhteensä 1396 istumapaikkaa sekä WC-tiloja ja ilmanvaihtokonehuoneen.

Sijainti:
Jäähallin löydät osoitteesta Tuomarinkatu 7, Tampere.

Laajuustiedot:
Uudisrakennus, huoneistoala 4875 htm2 (4009 htm2) ja bruttoala 5030 brm2. Kylmätekniikka moduli 60 brm2, hyötyala 4114 hym2, tilavuus 45000 m3, kerrosala 4705 kem2 ja tehokkuusluku 1.22

Rakennuttaja:
Tampereen Tilakeskus Liikelaitos, projektipäällikkö Panu Hirvonen

Suunnittelijat:
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Kontukoski Oy
LVI-suunnittelu: Granlund Tampere Oy
Rakennusautomaatiosuunnittelu: Granlund Tampere Oy
Rakennusautomaatiourakoitsija: Schneider Electric Oy
Kylmäsuunnittelu: Granlund Tampere Oy
Kylmätekniikkaurakoitsija: Suomen Tekojää Oy
Sähkösuunnitelu: Sähköinsinööritoimisto Pasi Sainio Oy ja Sähkösuunnittelu Vahekoski Oy
Sähköurakoitsija: Tyrvään Sähkötyö Oy
GEO-suunnittelu: A-Insinöörit suunnittelu Oy
Akustiikkasuunnittelu. A-Insinöörit suunnittelu Oy
Pääurakoitsija: Skanska Talonrakennus Oy

Jutellaanko lisää?

Jukka Kauppinen
Rakennuttamispäällikkö

Puhelin 050 321 0355

Tutustu työhömme

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.

Iso harppaus työturvallisuuden parantamiseksi rakennustyömailla

Tampereen Tilapalvelut oli mukana kaksi vuotta kestävässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin eGate-laitteiston mittaustarkkuutta pölynhallinnan reaaliaikaisessa mittauksessa.