Hyppää sisältöön

Tasanteen päiväkoti, uudisrakennus

Jaa somessa:

Tasanteen päiväkoti, uudisrakennus

Tasanteen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa toukokuussa 2023. Vanhat päiväkotirakennukset puretaan ja korvataan yhdellä uudisrakennuksella, joka toteutetaan massiivihirsirakenteisena. Tällä hetkellä päiväkoti toimii väistötiloissa Olkahisen koulun kentällä.

Päiväkodin tilat on suunniteltu 140 lapselle, ja henkilöstöä on noin 30. Päiväkodista tulee alueen päivystävä päiväkoti, eli se on toiminnassa myös kesäaikaan.

Päivähoidon tilat sijoittuvat yhteen kerrokseen, johon tulee päivähoidon ryhmätilat, keittiö ja ruokasali, liikuntasali, hallinnon tilat sekä niitä palvelevat aputilat. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy, ja tilat on suunniteltu myös iltakäyttöön soveltuviksi. Suunnittelussa on huomioitu, että iltakäytössä sali ja liikuntasali voivat olla vuokrattuna kahdelle eri toimijalle samanaikaisesti.

Ryhmätilat on suunniteltu siten, että niitä voidaan muokata eri tilanteisiin sopiviksi, esimerkiksi eteiseen voidaan muodostaa tiloja pienryhmille irtokalustein. Kahdelle ryhmälle suunnitellaan yksi lepohuone, johon tulevat kaappisängyt pienille lapsille.

Päiväkodin pihalle suunnitellaan sade-/aurinkokatoksia, ja tontin rajoille ja piha-alueelle istutetaan useita isokokoisia puita tuomaan varjoa ja parantamaan viihtyvyyttä. Rusthollinkadun ja päiväkodin tontin välisellä istutusalueella sijaitsevat korkeat koivut säilytetään, ja pihan istutusalue kunnostetaan osana päiväkodin hanketta. Leikkipiha aidataan, ja pienten lasten piha erotetaan muusta pihasta aidalla.

Pysäköintialueelle toteutetaan yksi sähkökäyttöisten kulkuneuvojen latauspiste, ja sähköavusteisille polkupyörille tulee neljä latauspaikkaa.

Sijainti
Rusthollinkatu 8

Aikataulu
Rakentaminen alkaa toukokuussa 2023. Rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2024, ja rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2024.

Kustannusarvio
Hankkeen kustannusarvio on 7 410 000 euroa. Hankkeen yhteydessä hankitaan Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintana keittiölaitehankinta, jonka arvio on 111 300 €.

Rakennuttaja
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Tero Keisu

Pääurakoitsija
Rakennusliike Lapti Oy

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy

LVIA-suunnittelu
Insinööritoimisto Erkki Leskinen Oy

Sähkösuunnittelu
Sähkötekniikka Oy Kari Siren

Rakennesuunnittelu
A-insinöörit Suunnittelu Oy

Pohjarakennesuunnittelu
Taratest Oy

Akustiikkasuunnittelu
A-insinöörit Suunnittelu Oy

Keittiölaitesuunnittelu
Design Lime Oy

Hiilijalanjälki
Tasanteen päiväkodin kokonaishiilijalanjälki on 50 vuoden arviointijaksolla 1575t CO2e.

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Tero Keisu
Hankepäällikkö

Puhelin​​​​​​​ 040 621 3217

Tutustu työhömme

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.

Iso harppaus työturvallisuuden parantamiseksi rakennustyömailla

Tampereen Tilapalvelut oli mukana kaksi vuotta kestävässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin eGate-laitteiston mittaustarkkuutta pölynhallinnan reaaliaikaisessa mittauksessa.