Hyppää sisältöön

Tampereen maauimalan rakentaminen

Jaa somessa:

Tampereen maauimalan rakentaminen

Tampereen maauimala rakennettiin Tampereen uintikeskuksen yhteyteen. Uintikeskus sijaitsee Kalevan kaupunginosassa keskellä Kalevan keskuspuistoa.

Tampereen maauimalaan toteutettiin laaja allaskokonaisuus, joka koostuu yhdestä 50 metrin pituisesta altaasta, jossa on 8 uintirataa, hyppyaltaasta, lastenaltaasta ja pienten lasten kahluualtaasta. Hyppyaltaassa on 10 metrin, 7,5 metrin ja 3 metrin korkuiset hyppytasot sekä 3 metrin ja 1 metrin korkuiset ponnahduslaudat.

Lisäksi maauimalaan rakennettiin myyntitilat kioskille sekä pukeutumis- ja peseytymistilat. Maauimala on rakennettu esteettömäksi ja kaikille käyttäjille soveltuvaksi.

Useita käyttötapoja

Maauimala on suunnattu kaikille ikäryhmille. Uima-altaissa on koko kesäkauden ajan lämmin uintivesi, joten esimerkiksi pienten lasten uimakoulut on helppo järjestää maauimalassa.

Asiakkaat voivat käyttää uintikeskusta ja maauimalaa monella eri tavalla: asiakas voi tulla uimaan ainoastaan maauimalaan, käyttää uimakeskuksen palveluja sekä maauimalaa samalla käyntikerralla tai pelkästään uintikeskusta. Eri käyttötavoille tulee omat maksunsa.

Maauimalaan on toteutettu sekä oma erillinen sisäänkäynti ulkokautta että yhteys sisäaltaille ja uintikeskuksen pukeutumis- ja pesutiloihin.

Hankkeen toteutus

Maauimala-hanke käynnistyi toden teolla toukokuussa 2017. Hankkeeseen haettiin joulukuussa 2016 liikuntapaikkojen rakentamiseen osoitettua valtionavustusta, jota voi saada enimmillään 1 milj. euroa. Tätä avustusta ei kuitenkaan myönnetty.

Toukokuun 2017 alussa kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että 1,3 miljoonaa euroa kootaan siirtämällä perusliikuntapaikkojen perusparannuksia. Esitys hyväksyttiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.5.2017.

Hanke valmsitui elokuussa 2018.

Kustannukset

Kilpailutuksessa 17.1.2017 saatujen tarjousten kokonaiskustannukseksi tuli 10,9 milj. euroa. Maauimala-hankkeen yhteydessä tehdään myös Tampereen uintikeskuksen uimahallin energiatehokkuuden parantamiseen tähtääviä investointeja ja nämä 0,3-0,4 milj eur katetaan liikuntapaikkojen perusparannukseen osoitetuista määrärahoista.

Sijainti:
Joukahaisenkatu 7, 33500 Tampere.

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Panu Hirvonen.

Suunnittelu:
Arkkitehtisuunnittelu FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
Maauimalan rakennesuunnittelu WSP Finland Oy
Uintikeskuksen rakennesuunnittelu Ramboll Finland Oy
GEO-suunnittelu Geopalvelu Oy
LVI- ja RAU-suunnittelu Ramboll Finland Oy
Sähkösuunnittelu Sähkölinna Oy

Urakoitsijat:
Rakennusurakoitsija: Suomen Maastorakentajat Oy
LVI-urakoitsija: Consti Talotekniikka Oy
Sähköurakoitsija: ESP Tekniikka Oy
vedenkäsittelyurakoitsija Suomen Allaslaite Oy
vedenkäsittelyn automaatiourakoitsija: Insta Automation Oy
rakennusautoimaatiotyöt: Schneider Electric Finland Oy

Jutellaanko lisää?

Jukka Kauppinen
Rakennuttamispäällikkö

Puhelin 050 321 0355

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.