Hyppää sisältöön

Tammelan stadion

Jaa somessa:

Tammelan stadion

Tammelaan on rakennettu upea kokonaisuus, johon kuuluu uusi Tammelan jalkapallostadion sekä asuinkerrostaloja, kauppakeskus ja pysäköintilaitos. Uudella stadionilla on 8000 katsomopaikkaa.

Asemakaavan ja tarveselvityksen mukaisesti päädyttiin vanhan pallokentän purkamiseen ja sen korvaamiseen uudisrakennuksella. Stadionin rakennustyöt aloitettiin kesällä 2021, ja se valmistui marraskuussa 2023. Tämän jälkeen varattiin kolme kuukautta stadionin varustamiseen ja kalustamiseen.

Uusi stadion täyttää keskeiset UEFA 4 -kategorian vaatimukset, joten kentällä voidaan pelata myös euro- ja maajoukkuepelejä.

Tammelan stadionin erikoisuutena on ripustettu katto, jollaisia ei ole aiemmin Suomessa toteutettu. Päätykatsomoiden suojana oleva katto on yli sata metriä pitkä, ja sitä kannattelevat satametriset vaijerit. Uniikin arkkitehtonisen ratkaisun ansiosta kaikilta katsojapaikoilta on esteetön näkyvyys koko kentän alueelle.

Stadion sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Tampereen rautatieasemaa, ja sinne on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä. Liikuntaesteisille on varattu oma katsomoalueensa, johon pääsee sujuvasti pyörätuolilla. Myös sisäkatsomoon ravintolatilojen puolelle pääsee kulkemaan esteettömästi hissillä.

Tammelan uusi stadion toteutettiin allianssimallilla, jonka kumppaneina toimivat Tampereen kaupunki, JKMM arkkitehdit, Pohjola Rakennus ja YIT. Stadionin sekä sen yhteyteen Salhojankadun puolelle rakennettavat asuinkerrostalot rakensi Pohjola Rakennus. YIT puolestaan toteutti Kalevan puistotien puoleiset asuinkerrostalot ja stadionin alapuoliset liike ja pysäköintitilat.

Tampereen Tilapalvelut Oy vastasi kaupungin tilaajatehtävien hoitamisesta IPT- ja allianssihankkeessa.  Projektipäällikkönä toimi hankepäällikkö Antti Lakka.

Lue lisää uutisesta 8.11.2023: Tammelan stadionin rakennustyöt ovat valmistumassa – Tampereen tilapalvelut

Katso video Tammelan stadionin toteutuksesta: Tammelan stadion -hankkeen yleisesittely (dreambroker.com)

Ilmakuva stadionista.
Tammelan stadionin viimeistelytyöt olivat käynnissä elokuussa 2023. Kuva: North Arrow Films
Ilmakuva stadionista.
Kuva: North Arrow Films

Sijainti:

Tammelankatu 25

Aikataulu:

Stadionin rakennustyöt aloitettiin kesällä 2021, ja sen on määrä valmistua marraskuussa 2023.

Rakennuttaja:

Julkisena hankintana toteutettavan Tammelan stadion -allianssin osapuolia ovat Tampereen kaupunki, JKMM arkkitehdit ja Pohjola Rakennus. Lisäksi koko stadionkorttelin sisältävän IPT-hankkeen osapuolena on edellisten lisäksi YIT Suomi.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu:

JKMM Arkkitehdit Oy

 

Linkkejä:

Jutellaanko lisää?

Antti Lakka
Hankepäällikkö
Puhelin 040 553 8008

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan. 

Ahvenisjärven koulu, uudisrakennus

Ahvenisjärven koulun rakennustyöt ovat alkaneet. Hervantaan nousee uusi koulu noin 1100 oppilaalle vanhan puretun koulurakennuksen paikalle. Kouluun tulee tilat perusopetuksen luokille 1–9 sekä esiopetukselle.