Hyppää sisältöön

Tammelan stadion

Jaa somessa:

Tammelan stadion

Tammelaan rakennetaan upea kokonaisuus, johon kuuluu uusi Tammelan jalkapallostadion sekä asuinkerrostaloja, kauppakeskus ja pysäköintilaitos. Stadioniin tulee 8000 katsomopaikkaa.

Asemakaavan ja tarveselvityksen mukaisesti päädyttiin vanhan pallokentän purkamiseen ja sen korvaamiseen uudisrakennuksella. Stadionin rakennustyöt aloitettiin kesällä 2021, ja se valmistuu marraskuussa 2023. Tämän jälkeen varataan kolme kuukautta stadionin varustamiseen ja kalustamiseen.

Uusi stadion täyttää keskeiset UEFA 4 -kategorian vaatimukset. Tammelan stadion sijaitsee osoitteessa Tammelankatu 25.

Tammelan uusi stadion toteutetaan allianssimallilla, jonka kumppaneina toimivat Tampereen kaupunki, JKMM arkkitehdit, Pohjola Rakennus ja YIT. Stadionin sekä sen yhteyteen Salhojankadun puolelle rakennettavat asuinkerrostalot rakentaa Pohjola Rakennus. YIT puolestaan toteuttaa Kalevan puistotien puoleiset asuinkerrostalot ja stadionin alapuoliset liike ja pysäköintitilat.

Tampereen Tilapalvelut Oy vastaa kaupungin tilaajatehtävien hoitamisesta IPT- ja allianssihankkeessa.  Projektipäällikkönä toimii hankepäällikkö Antti Lakka.

Katso video Tammelan stadionin toteutuksesta: Tammelan stadion -hankkeen yleisesittely (dreambroker.com)

Stadionin havainnekuva ylhäältä päin katsottuna.
©JKMM Arkkitehdit
Stadionin havainnekuva katsomosta katsottuna.
©JKMM Arkkitehdit

Sijainti:

Tammelankatu 25

Aikataulu:

Stadionin rakennustyöt aloitettiin kesällä 2021, ja sen on määrä valmistua marraskuussa 2023.

Kustannusarvio:

28 400 000 euroa

Rakennuttaja:

Julkisena hankintana toteutettavan Tammelan stadion -allianssin osapuolia ovat Tampereen kaupunki, JKMM arkkitehdit ja Pohjola Rakennus. Lisäksi koko stadionkorttelin sisältävän IPT-hankkeen osapuolena on edellisten lisäksi YIT Suomi.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu:

JKMM Arkkitehdit Oy

 

Linkkejä:

Jutellaanko lisää?

Antti Lakka
Hankepäällikkö
Puhelin 040 553 8008

Tutustu työhömme

Eteläpuiston päiväkoti ja koulu

Eteläpuiston päiväkodin ja koulun kolmikerroksiseen rakennukseen tulee tilat päiväkodin lapsille sekä esi- ja alkuopetuksen koululaisille.

Tampereen virastotalon peruskorjaus ja laajennus

Tampereen virastotalon peruskorjaus ja laajennus aloitetaan toukokuussa 2023, ja rakennustyöt valmistuvat kesällä 2026. Tampereen Tilapalvelut toimii hankkeen rakennuttajana, ja projektinjohtourakoitsijaksi on valittu YIT Suomi Oy.