Hyppää sisältöön

Tammelan stadion

Jaa somessa:

Tammelan stadion

Tammelaan rakennetaan upea kokonaisuus, johon kuuluu uusi Tammelan jalkapallostadion sekä asuinkerrostaloja, kauppakeskus ja pysäköintilaitos. Stadioniin tulee 8000 katsomopaikkaa.

Asemakaavan ja tarveselvityksen mukaisesti päädyttiin vanhan pallokentän purkamiseen ja sen korvaamiseen uudisrakennuksella. Stadionin rakennustyöt aloitettiin kesällä 2021, ja se valmistuu marraskuussa 2023. Tämän jälkeen varataan kolme kuukautta stadionin varustamiseen ja kalustamiseen.

Uusi stadion täyttää keskeiset UEFA 4 -kategorian vaatimukset. Tammelan stadion sijaitsee osoitteessa Tammelankatu 25.

Tammelan uusi stadion toteutetaan allianssimallilla, jonka kumppaneina toimivat Tampereen kaupunki, JKMM arkkitehdit, Pohjola Rakennus ja YIT. Stadionin sekä sen yhteyteen Salhojankadun puolelle rakennettavat asuinkerrostalot rakentaa Pohjola Rakennus. YIT puolestaan toteuttaa Kalevan puistotien puoleiset asuinkerrostalot ja stadionin alapuoliset liike ja pysäköintitilat.

Tampereen Tilapalvelut Oy vastaa kaupungin tilaajatehtävien hoitamisesta IPT- ja allianssihankkeessa.  Projektipäällikkönä toimii hankepäällikkö Antti Lakka.

Katso video Tammelan stadionin toteutuksesta: Tammelan stadion -hankkeen yleisesittely (dreambroker.com)

Ilmakuva stadionista.
Tammelan stadionin viimeistelytyöt ovat käynnissä elokuussa 2023. Kuva: North Arrow Films
Ilmakuva stadionista.
Kuva: North Arrow Films
Stadionin havainnekuva katsomosta katsottuna.
Havainnekuva. ©JKMM Arkkitehdit

Sijainti:

Tammelankatu 25

Aikataulu:

Stadionin rakennustyöt aloitettiin kesällä 2021, ja sen on määrä valmistua marraskuussa 2023.

Kustannusarvio:

28 400 000 euroa

Rakennuttaja:

Julkisena hankintana toteutettavan Tammelan stadion -allianssin osapuolia ovat Tampereen kaupunki, JKMM arkkitehdit ja Pohjola Rakennus. Lisäksi koko stadionkorttelin sisältävän IPT-hankkeen osapuolena on edellisten lisäksi YIT Suomi.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu:

JKMM Arkkitehdit Oy

 

Linkkejä:

Jutellaanko lisää?

Antti Lakka
Hankepäällikkö
Puhelin 040 553 8008

Tutustu työhömme

Etelä-Hervannan koulun, päiväkodin ja suun terveydenhuollon tilojen uudisrakennus

Etelä-Hervantaan on rakennettu uusi koulu ja päiväkoti sekä samaan yhteyteen suun terveydenhuollon tilat.  Koulun julkisivuun on toteutettu taidetta lasitetuilla tiilillä.

Ikurin koulun ja päiväkodin uudisrakennus

Uusi Ikurin päiväkoti- ja koulutalo rakennettiin vanhan koulutalon paikalle. Rakennuksessa toimii päiväkoti sekä ensi- ja alkuopetus.