Hyppää sisältöön

Talvitien koulu ja päiväkoti

Jaa somessa:

Talvitien koulu ja päiväkoti

Talvitielle nousi kesän 2017 aikana uusi, kaksikerroksinen päiväkotirakennus. Uuden rakennuksen alta purettiin sisäilmaongelmista kärsinyt vanha Härmälän päiväkoti. Rakennushanke tehtiin kokonaan säänsuojassa, jolla varmistettiin rakennuksen pitkäikäisyys ja turvallisuus. Rakennus on toimintatiloiltaan 2-kerroksinen ja sijoitettu rinteeseen siten, että sen kaikista kerroksista on uloskäytävät maan tasossa.

Syyskausi alkoi päiväkodissa 7.8. ja koulutyö 10.8.2017. Talvitiellä päivähoitopaikka on 95 lapselle. Samoissa tiloissa toimii myös Härmälän koulun kaksi ensimmäistä luokkaa. Härmälän pienten lasten yksiköllä vastataan osaltaan alueen lisääntyneeseen palvelutarpeeseen. Uudesta päiväkodista tulee ns. pienten lasten yksikkö, jossa on 140 päivähoitopaikkaa alle 6–vuotiaille lapselle sekä 70 esi- ja alkuopetuksen oppilaspaikkaa. Osa rakennuksen tiloista on tarkoitettu myös alueen asukkaiden käyttöön ns. asukastalona talon oman toiminta-ajan ulkopuolella.

Korkea ruokasali toimii rakennuksen kokoavana tilana, johon on suora yhteys ryhmä-, opetus- sekä hallinnon tiloista. Avoin perusratkaisu mahdollistaa tilojen joustavan käytön käyttäjän tarpeita mukaillen.

Toisessa kerroksessa sijaitsee kaksi tuplaryhmää ja esi- ja alkuopetuksen sekä hallinnon tilat. Opetustilojen aulatilaa hyödynnetään irtokalustein muunneltavana opetustilana.

Opetustilojen viereinen tupla-ryhmä on suunniteltu siten, että sitä voidaan hyödyntää opetustiloina, mikäli lapsi- ja oppilasmäärät tulevaisuudessa muuttuvat. Henkilökunta- ja hallintotilat ovat yhteisiä kaikille käyttäjille

Sijainti:
Talvitie 24, 33900 Tampere

Suunnittelijat:
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy, Tarmo Peltonen, Noora Aaltonen ja Ilari Airikkala
Pohjarakenne suunnittelu: Tampereen Infra, Jori Lehtikangas
Rakennesuunnittelu ja elementtisuunnittelu: Sweco Rakennetekniikka Oy, Pekka Jaatinen ja Kalle Järvinen
LVI-suunnittelu: Rejlers Oy, Ilkka Sippola
Sähkösuunnittelu: Karawatski Oy, Iiro Karawatski

Rakennuttaja:
Rakennuttamisesta vastasi Tampereen Tilakeskus Liikelaitos.
Hankearkkitehti:Jarmo Viljakka
Hankevastaava: Jukka Kauppinen
Projektipäällikkö: Jukka Vairema
Myös valvonta toteutettiin Tilakeskuksen omana työnä.
Rakennustöiden valvoja: Jouni Huhtivuo
LVI-töiden valvoja: Ilkka Levonen
Sähkötöiden valvoja: Tuukka Tuominen

Rakentajat:
Pääurakoitsija: Visura Oy
LVI-urakoitsija: Hämeen Ilma-Tec Oy
Sähköurakoitsija: WSK-Sähkö Oy
Rakennusautomaatiourakoitsija: Schneider Electric Finland Oy

Jutellaanko lisää?

Jukka Kauppinen
Rakennuttamispäällikkö

Puhelin 050 321 0355

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.