Hyppää sisältöön

Nekalan koulun muutos kulttuurin tiloiksi

Jaa somessa:

Nekalan koulun muutos kulttuurin tiloiksi

Julkaistu 1.7.2024

Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tiloiksi on aloitettu. Tilat remontoidaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoiden käyttöön, ja tilat pyritään saamaan käyttöön tammikuussa 2026.

Entinen Nekalan koulu toimii jatkossa kirjaston ja työväenopiston tiloina. Lisäksi taiteilijoille rakennetaan vuokrattavia työ- ja bänditiloja, ja yhteiseen aulaan tulee kahvila.  Koululle tulee mahtumaan noin 40 kulttuurialan toimijaa työskentelemään vakituisesti. 

Rakennuksen tilat muutetaan vastaamaan uutta käyttötarkoitusta. Remontissa on varauduttu myös uusimaan kaikki sellaiset järjestelmät ja rakennusosat, jotka ovat elinkaarensa päässä.  

Kellarikerrokseen sijoitetaan pajatiloja, bänditiloja, puku- ja pesutiloja sekä varastotiloja. Bänditiloissa pyritään sellaisiin rakenteisiin ja taloteknisiin ratkaisuihin, jotka vähentävät äänen kulkeutuminen muihin tiloihin. Työväenopistolle tehdään tilat entisiin käsityön tiloihin.  Ensimmäisen kerroksen aulatilan alue on suunniteltu rakennuksen kokoavaksi tilaksi ja se on suunniteltu kaupunkilaisten käyttöön. Aulatilaa voidaan hyödyntää myös mahdollisten asukastapahtumien ja taidenäyttelyiden pitopaikkana.   

Toisen kerroksen tilat suunnitellaan ja varustellaan siten, että niissä voi harjoittaa monentyyppistä toimintaa, mm. sirkustaidetta ja esittävää taidetta. Kolmannessa ja neljännessä kerroksessa kaikki tilat muutetaan työtiloiksi. Toisen ja neljännen kerroksen aulatiloja voidaan käyttää esimerkiksi yleisö- ja näyttelytiloina. 

Nekalan koulun vanhin osa on vuodelta 1930. Sen itä- ja länsisiipien sekä pääaulan laajennus on tehty 1950-luvulla. Toiminta rakennuksessa päättyi vuonna 2018. 

Suuri vaalea rakennus, jossa ikkunoita monessa rivissä, etualalla puita ja hiekkakenttä.

Sijainti
Lounaantie 2 

Aikataulu
Rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa 2024 ja ne valmistuvat marras-joulukuussa 2025. Tilat pyritään saamaan käyttöön tammikuussa 2026.   

Kustannusarvio
9 700 000 euroa  

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
HIMLA Arkkitehdit Oy  

LVIAS-suunnittelu
Rejlers Rakentaminen Oy  

Rakennesuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy  

Kokonaisurakoitsija
AW-Rakennus Oy 

RAU-urakoitsija
Schneider Electric Finland Oy

Rakennuttaminen
Tampereen Tilapalvelut, projektipäällikkö Antti Lakka 

Henkilökuvassa hankepäällikkö Antti Lakka.

Jutellaanko lisää?

Antti Lakka
Hankepäällikkö

Puhelin 040 553 8008

Tutustu työhömme

Kiinteistöjen nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteri

Voit hakea Tilapalveluiden nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteriin.

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.