Hyppää sisältöön

Messukylän päiväkoti, uudisrakennus

Jaa somessa:

Messukylän päiväkoti, uudisrakennus

Messukylän uusi päiväkoti on noussut Messukylän koulun viereen. 

Uudessa päiväkodissa on tilaa 160 lapselle, ja henkilökuntaa on noin 30. Rakennus valmistui marraskuussa 2023 ja otettiin käyttöön tammikuussa 2024. Samalla luovuttiin vanhasta Messukylän päiväkodista.

Kaksikerroksinen rakennus sijoittuu Messukylänkadun ja Kyläojankadun kulmaan. Päiväkotiryhmien sisäänkäynnit sijaitsevat pihan puolella, iltakäytön sisäänkäynti taas on sijoitettu Messukylänkadun puolelle siten, että se on helposti saavutettavissa.

Päiväkodin piha on suunniteltu esteettömäksi ja se on rajattu aidalla. Asemakaavassa on määritetty suojeltavia puita, jotka on huomioitu toteutuksessa.

Tiloihin tehtiin ratkaisuja, jotka mahdollistavat tilojen muokkaamisen erilaisten tarpeiden mukaan. Rakenneratkaisut pidettiin mahdollisimman yksinkertaisina, ja rakennukseen valittiin pitkäikäisiä ja helposti huollettavia rakennusmateriaaleja.

Rakennuksen LVI-suunnittelun lähtökohtana oli käyttökelpoinen, kestävä, energiatehokas ja helppohuoltoinen rakennus. Järjestelmiksi valittiin toimiviksi ja kestäviksi osoittautuneita energiatehokkaita kokonaisratkaisuja ja laitteita.

Rakennuksen katolle on toteutettu aurinkosähköjärjestelmä uusiutuvan energian käyttämiseksi apuna taloteknisten järjestelmien energiakulutuksessa. Parkkialueelle on tehty kaksi sähkökäyttöisten kulkuneuvojen latauspistettä.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, joka toimi myös hankkeen pääsuunnittelijana. Päiväkodin rakennuttamisesta vastasi Tampereen Tilapalvelut Oy.

Kaksikerroksinen moderni rakennus, jonka edessä leikkipiha.
Päiväkoti ja sen piha-aluetta
Näkymä Messukylänkadun puolelta.

Sijanti
Kyläojankatu 4

Kustannusarvio
8 260 000 euroa

Aikataulu
Rakennustyöt aloitettiin lokakuussa 2022 ja ne valmistuivat marraskuussa 2023, joten tilat ja piha otetaan käyttöön tammikuussa 2024.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy

LVIA-suunnittelu
Insinööritoimisto Erkki Leskinen Oy

Sähkösuunnittelu
Ramboll Finland Oy

Rakennesuunnittelu
Projekt Kuubis OU

Akustiikkasuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Pohjarakennesuunnittelu
Taratest Oy

Rakennuttaminen
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Petri Saarinen

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Petri Saarinen
Hankepäällikkö

Puhelin 040 767 1981

Tutustu työhömme

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.

Iso harppaus työturvallisuuden parantamiseksi rakennustyömailla

Tampereen Tilapalvelut oli mukana kaksi vuotta kestävässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin eGate-laitteiston mittaustarkkuutta pölynhallinnan reaaliaikaisessa mittauksessa.