Hyppää sisältöön

Messukylän päiväkoti, uudisrakennus

Jaa somessa:

Messukylän päiväkoti, uudisrakennus

Messukylän uusi päiväkoti rakennetaan Messukylän koulun viereen. Rakentaminen alkoi lokakuussa 2022.

Uuteen päiväkotiin tulee seitsemän ryhmää, yhteensä 160 lasta. Henkilökuntaa on noin 30. Rakennus valmistuu loppuvuodesta 2023 ja otetaan käyttöön tammikuussa 2024. Sen jälkeen luovutaan vanhasta Messukylän päiväkodista.

Kaksikerroksinen rakennus sijoittuu Messukylänkadun ja Kyläojankadun kulmaan. Piharakennukset ja oleskelukatokset tulevat Messukylänkadun puolelle. Päiväkotiryhmien sisäänkäynnit sijaitsevat pihan puolella, iltakäytön sisäänkäynti taas on sijoitettu Messukylänkadun puolelle siten, että se on helposti saavutettavissa.

Rakennuksen lisäksi myös päiväkodin piha-alue, kalusteet ja varusteet uudistuvat. Piha on suunniteltu esteettömäksi ja rajataan aidalla. Asemakaavassa on määritetty suojeltavia puita, jotka huomioidaan toteutuksessa.

Tiloihin tehdään ratkaisuja, jotka mahdollistavat tilojen muokkaamisen erilaisten tarpeiden mukaan. Rakenneratkaisut on pidetty mahdollisimman yksinkertaisina. Rakennuksessa käytetään pitkäikäisiä ja helposti huollettavia rakennusmateriaaleja.

Valaistusjärjestelmä on suunniteltu siten, että tilojen käyttötarkoituksen edellyttämät valaistustasot saavutetaan ja ylläpidetään energiatehokkaalla tavalla. Järjestelmissä käytetään toimiviksi ja kestäviksi osoittautuneita energiatehokkaita kokonaisratkaisuja ja laitteita. Rakennuksen LVI-suunnittelun lähtökohtana on käyttökelpoinen, kestävä, energiatehokas ja helppohuoltoinen rakennus.

Rakennuksen katolle on suunniteltu aurinkosähköjärjestelmä uusiutuvan energian käyttämiseksi apuna taloteknisten järjestelmien energiakulutuksessa. Parkkialueelle on suunniteltu kaksi sähkökäyttöisten kulkuneuvojen latauspistettä.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, joka on myös hankkeen pääsuunnittelija. Päiväkodin rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Kaksikerroksinen rakennus, jossa tasakatto.

Sijanti
Kyläojankatu 4

Kustannusarvio
8 260 000 euroa

Aikataulu
Rakennustyöt aloitettiin lokakuussa 2022 ja ne valmistuvat marraskuussa 2023, joten tilat ja piha voidaan ottaa käyttöön tammikuussa 2024.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy

LVIA-suunnittelu
Insinööritoimisto Erkki Leskinen Oy

Sähkösuunnittelu
Ramboll Finland Oy

Rakennesuunnittelu
Projekt Kuubis OU

Akustiikkasuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Pohjarakennesuunnittelu
Taratest Oy

Rakennuttaminen
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Petri Saarinen

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Petri Saarinen
Hankeinsinööri

Puhelin 040 767 1981

Tutustu työhömme

Avoimet työpaikat

Haemme juuri nyt henkilöstöasiantuntijaa ja sähkösuunnittelijaa vakituisiin tehtäviin. Lue lisää täältä!

Valmistimme kamiinoja lahjoitettavaksi Ukrainaan

Tilapalvelujen metallitekniikan osastolla on valmistettu kuusi kamiinaa lahjoitettavaksi Ukrainaan.