Hyppää sisältöön

Lamminpään koulu, uudisrakennus

Jaa somessa:

Lamminpään koulu, uudisrakennus

Lamminpään koulun uudisrakennuksen rakentaminen on alkanut. Uusi koulu rakennetaan vanhan puretun rakennuksen paikalle.

Uuteen koulurakennukseen tulee esi- ja alkuopetuksen opetustilat 225 oppilaalle, ja henkilökuntaa rakennukseen tulee noin 38 henkeä. Lamminpään koulun kokonaisoppilasmäärä on 545 oppilasta.

Tontilla sijaitsee myös vuonna 1935 valmistunut koulurakennus sekä vuonna 1972 valmistunut keittiö- ja ruokalarakennus. Käyttöön jäävään vanhaan koulurakennukseen tehdään perusparannus vuosina 2025–2026. Samalla puretaan alueella oleva erillinen keittiö- ja ruokalarakennus, koska koulun uusi keittiö toimintoineen tulee uudisrakennukseen.

Kaksikerroksiseen uuteen koulurakennukseen tulee liikuntasali, keittiö ja ruokasali, henkilökunnan yhteiset tauko- ja työtilat sekä käsityön tilat. Rakennuksen arkkitehtisuunnitelmat on laatinut BST-Arkkitehdit Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2025 ja koululaiset pääsevät muuttamaan uuteen rakennukseen elokuussa 2025.

Kaikkiin tiloihin tehdään esteetön pääsy, ja tilat on suunniteltu siten, että rakennuksen iltakäyttö on sujuvaa. Iltakäyttöön tehdään vyöhykkeet, jotta esimerkiksi liikuntasalia ja ruokasalia voidaan vuokrata kahdelle eri toimijalle samanaikaisesti. Koulun sisällä tullaan liikkumaan ilman kenkiä; oppilaat ja henkilökunta sekä iltakäyttäjät jättävät kenkänsä sisäänkäyntien yhteydessä sijaitseviin kenkäeteisiin.

Kaksikerroksinen vaalea rakennus, jossa edessä katos, joita kannattelevat pyöreät pylväät.

Sijainti
Kortesuontie 27

Aikataulu
Rakentaminen aloitettiin maaliskuussa 2024 ja rakennus valmistuu kesäkuun lopussa 2025. Tilat otetaan käyttöön elokuussa 2025.

Kustannusarvio
11 650 000 euroa

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
BST-Arkkitehdit Oy

Rakenne- ja elementtisuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Pohjarakennesuunnittelu
A-Insinöörit Civil Oy

Akustiikkasuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Sähkösuunnittelu
Rejlers Oy

LVIA-suunnittelu
Ramboll Finland Oy

Keittiölaitesuunnittelu
Design Lime Oy

Pääurakoitsija
Kymppirakenne Oy

PU-urakoitsija
Virtain Putkityö Oy

IV-urakoitsija
Cervi Talotekniikka Oy

Sähköurakoitsija
Epilän Sähkökone Oy

Rakennusautomaatiourakointi
Fidelix Oy

Rakennuttaja
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Petri Koivusilta

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Petri Koivusilta
Hankeinsinööri

Puhelin​​​​​ 041 730 5496

Tutustu työhömme

Pyynikin uimarannan huoltorakennus, uudiskohde

Pyynikin uimarannalle on rakennettu uusi huoltorakennus. Huoltorakennus on suunniteltu palvelemaan sekä Pyynikin uimarannan että Rosendahlin rannan käyttäjiä.

Kulttuuritalo Laikku, julkisivun perusparannus

Kulttuuritalo Laikun julkisivua perusparannetaan. Remontissa julkisivurappaus uusitaan, rapatut koristeet ja kipsikoristeet kunnostetaan ja eteläsivun ikkunat uusitaan. Myös vesikatto kunnostetaan ja huoltomaalataan.