Hyppää sisältöön

Kisapuiston päiväkoti, uudisrakennus

Jaa somessa:

Kisapuiston päiväkoti, uudisrakennus

Etelä-Hervantaan rakennetaan uusi Kisapuiston päiväkoti vanhan puretun päiväkodin ja koulun tontille. Rakennustyöt on aloitettu lokakuussa 2022, ja rakennuksen on määrä valmistua marraskuussa 2023.

Päiväkoti on suunniteltu 240 lapselle, ja tilat sijoittuvat kahteen kerrokseen. Rakennukseen tulee päivähoidon ryhmätilat, palvelukeittiö, ruokasali, liikuntasali, henkilökunnan työ- ja taukotilat, niitä palvelevia aputiloja sekä henkilöhissi. Lasten käytössä oleviin tiloihin on esteetön pääsy, ja kaikki tilat on suunniteltu siten, että ne mahdollistavat myös iltakäytön. Iltakäytön sisäänkäynti on sijoitettu rakennuksen länsi- ja pohjoispäätyihin, joista rakennukseen on helppo kulkea. Päiväkodin piha suunnitellaan esteettömäksi, rajataan aidalla ja pyritään säilyttämään mahdollisimman luonnonmukaisena.

Hankkeen toteuttaa Hoivatilat Oy vuokrahankkeena. Hankkeen kilpailuttamisesta ja vuokralaisen edunvalvonnasta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy. Hoivatilat Oy vuokraa kiinteistön Tampereen kaupungin käyttöön 20 vuodeksi hankkeen valmistumisesta alkaen. Se myös vastaa palvelukokonaisuuden tuottamisesta sekä kiinteistön käytettävyydestä ja ylläpidosta.

Päiväkoti toimii tällä hetkellä väistötiloissa Kanjonin siirtokelpoisessa päiväkodissa. Kaupunki luopuu Pallopuiston ja Satoramin päiväkodeista, kun uusi päiväkoti valmistuu.

Havainnekuva Kisapuiston päiväkodista. Kuva: ARCO Architecture Company

Sijainti
Teräskatu 1, Hervanta

Aikataulu
Rakennustyöt aloitettiin lokakuussa 2022. Rakennustöiden on määrä valmistua marraskuussa 2023 ja rakennus otetaan käyttöön tammikuussa 2024.

Kustannusarvio
9 657 000 euroa

Hankkeen toteuttaja
Hoivatilat Oy

Hankkeen kilpailutus/Vuokralaisen edunvalvoja
Tampereen Tilapalvelut Oy

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Avario Oy

LVIA-suunnittelu
Plan Air Oy

Sähkösuunnittelu
HT-Well Oy

Rakennesuunnittelu
Koparak

Etelä-Hervannan koulu ja päiväkoti: arkkitehtuuria ja taidetta yhdessä

Etelä-Hervannan koulu ja päiväkoti, moderneja toimintoja palveleva nelikerroksinen rakennus, on osoitus suunnittelijoiden ja taiteilijan yhteistyön voimasta, joka yhdistää arkkitehtuurin ja taiteen harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Sähkösuunnittelija

Haemme sähkösuunnittelijaa. Lue lisää ja hae tehtävää 27.9.2023 mennessä.