Hyppää sisältöön

Kisapuiston päiväkoti, uudisrakennus

Jaa somessa:

Kisapuiston päiväkoti, uudisrakennus

Päivitetty 7.2.2024

Etelä-Hervantaan on valmistunut uusi Kisapuiston päiväkoti vanhan puretun päiväkodin ja koulun tontille. Rakennustyöt aloitettiin lokakuussa 2022, ja rakennus valmistui marraskuussa 2023.

Päiväkoti on suunniteltu 240 lapselle, ja tilat sijoittuvat kahteen kerrokseen. Rakennuksessa on päivähoidon ryhmätilat, palvelukeittiö, ruokasali, liikuntasali, henkilökunnan työ- ja taukotilat, niitä palvelevia aputiloja sekä henkilöhissi. Lasten käytössä oleviin tiloihin on esteetön pääsy, ja kaikki tilat on suunniteltu siten, että ne mahdollistavat myös iltakäytön. Iltakäytön sisäänkäynti on sijoitettu rakennuksen länsi- ja pohjoispäätyihin, joista rakennukseen on helppo kulkea. Päiväkodin piha suunniteltiin esteettömäksi, rajataan aidalla ja pyritään säilyttämään mahdollisimman luonnonmukaisena.

Hankkeen toteuttaa Hoivatilat Oy vuokrahankkeena. Hankkeen kilpailuttamisesta ja vuokralaisen edunvalvonnasta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy. Hoivatilat Oy vuokraa kiinteistön Tampereen kaupungin käyttöön 20 vuodeksi hankkeen valmistumisesta alkaen. Se myös vastaa palvelukokonaisuuden tuottamisesta sekä kiinteistön käytettävyydestä ja ylläpidosta.

Uuden päiväkodin valmistuttua kaupunki luopuu Pallopuiston ja Satoramin päiväkodeista.

Ilmakuva suuresta kaksikerroksisesta rakennuksesta, joka on tehty vaaleasta tiilestä.
Kisapuiston päiväkoti. Kuva: Roope Jakonen
Koulun moniruutuinen ikkuna koulun sisäpuolelta kuvattuna.
Näkymä koulun sisäpihalle suuresta ikkunasta. Kuva: Roope Jakonen

Sijainti
Teräskatu 1, Hervanta

Aikataulu
Rakennustyöt aloitettiin lokakuussa 2022. Rakennustyöt valmistuivat marraskuussa 2023 ja rakennus otettiin käyttöön tammikuussa 2024.

Kustannusarvio
9 657 000 euroa

Hankkeen toteuttaja
Hoivatilat Oy

Hankkeen kilpailutus/Vuokralaisen edunvalvoja
Tampereen Tilapalvelut Oy

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Avario Oy

LVIA-suunnittelu
Plan Air Oy

Sähkösuunnittelu
HT-Well Oy

Rakennesuunnittelu
Koparak

Kiinteistöjen nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteri

Voit hakea Tilapalveluiden nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteriin.

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.