Hyppää sisältöön

Irjalan päiväkoti ja koulu, uudisrakennus

Jaa somessa:

Irjalan päiväkoti ja koulu, uudisrakennus

Irjalan uudessa päiväkodissa on 190 hoitopaikkaa, ja koulu on mitoitettu 140 oppilaalle. Lisäksi rakennuksessa on tilat avoimen varhaiskasvatuksen 20 lapsen ryhmälle.

Irjalan vanha päiväkoti ja sen yhteydessä oleva siirtokelpoinen päiväkotirakennus on purettu uuden päiväkoti- ja koulurakennuksen tieltä kesäkuussa 2017. Uusi rakennus sijoittuu osin purettujen rakennusten kohdalle.

Rakennus on kaksikerroksinen. Päivähoidon tiloja on sekä ensimmäisessä että toisessa kerroksessa. Esi- ja alkuopetuksen tilat ovat toisessa kerroksessa. Korkea aulatila toimii rakennuksen kokoavana tilana, johon on suora yhteys ryhmä- ja opetustiloista ja henkilökunnan tiloista. Rakennuksessa on henkilöhissi. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy.

1.kerros

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat neljä päiväkodin ryhmätilaa, avoimen varhaiskasvatuksen tilat, hallinnon tilat, ruokasali linjastoineen ja sali, palvelukeittiö, keskusvarasto, siivouskeskus ja kodinhoitotila sekä sähköpääkeskus ja teletila sekä lämmönjakohuone.

Iltakäytön tilat (sali ja ruokasali, monitoimitila/pienkeittiö ja eteistila) ovat rajattavissa muista tiloista. Sali on yhdistettävissä ruokasaliin esimerkiksi isompia yleisötilaisuuksia varten. Salin yhteydessä on oppilaskäyttöön tarkoitetut pukuhuoneet.

Kaikista ryhmätiloista on suora yhteys yhteistiloihin sekä leikkipihalle märkäeteisen kautta. Märkäeteisissä on erilliset kuivaushuoneet. Henkilökunnan sosiaalitilat sijaitsevat väestönsuojassa. Hallinnon tilat ovat yhteiskäyttöiset koko rakennuksen henkilökunnalle.

2.kerros

Toisessa kerroksessa sijaitsevat neljä päiväkodin ryhmätilaa, opetustilat sekä ilmastointikonehuone. Lasten kulku päiväkodin sisällä ensimmäisen ja toisen kerroksen välillä tapahtuu sisäportaiden kautta. Yhteys ryhmätiloista leikkipihalle on katetun terassin ja kylmän ulkoportaan kautta. Opetustiloihin on oma sisäänkäyntiporras ja sisäänkäynti.

Sijainti:
Irjalankatu 4 / Pekankatu 2, 33560 Tampere

Aikataulu:
Irjalan päiväkodin ja koulun rakennustyöt valmistuivat vuonna 2018.

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy

Jutellaanko lisää?

Jukka Kauppinen
Rakennuttamispäällikkö

Puhelin 050 321 0355

Tutustu työhömme

Virastotalon uudisosan rakentaminen alkaa

Viisikerroksinen uudisosa nousee Puutarhakadun puolelle vanhan puretun siiven paikalle. Uudisosaan tulee muun muassa kaupunginhallituksen kokoustila.

Kiertotaloussuunnittelu osaksi korjausrakennushankkeita

Olemme mukana TAMK:n vetämässä hankkeessa “Kiertotaloussuunnittelu osaksi korjausrakennushankkeita”.