Hyppää sisältöön

Hyhkyn koulun perusparannus

Jaa somessa:

Hyhkyn koulun perusparannus

Hyhkyn koulun vanhat koulurakennukset 1 ja 2 peruskorjataan ja koulun piha-aluetta kunnostetaan. Hyhkyn koulu sijaitsee osoitteessa Hennerinkatu 1 D.

Koulu mitoitetaan kaksisarjaiseksi eli noin 250 oppilaalle, josta esiopetuksen osuus on 50 oppilasta. Oppilasmäärä ei muutu perusparannuksen yhteydessä. Rakennukseen 2 tulee myös tilat kouluterveydenhuollolle.

Hyhkyn koulun havainnekuvat. Kaksikerroksinen rakennus, jossa ovi keskellä rakennusta. Toinen rakennus on keltainen ja toinen vaalea oranssi.

Rakennusten perusparannustyöt on aloitettu toukokuun 2021 lopulla. Purku- ja maanrakennustöissä on ilmennyt suunnitelmista poikkeavia rakenteita, jotka ovat vaikuttaneet urakka-aikaan. Rakennustyöaikataulua on yhteensovitettu urakoitsijoiden kanssa yhteistyössä. Rakennukset valmistuvat toukokuussa 2023.

Rakennuksessa 1 ensimmäisen kerroksen tiloja järjestellään uudelleen. Uudet keittiötilat sijoitetaan henkilökunnan työ- ja taukotilojen paikalle, ja ruokasali sijoitetaan entisen tekstiililuokan ja eteistilan alueelle. Muutoksen jälkeen oppilailla on suora sisäyhteys ruokasaliin, ja entinen ruokasali muutetaan opetustilaksi.  Henkilökunnan tauko- ja työtila tulee keittiön paikalle. Aulan yhteyteen sijoitetaan uusi inva-wc. Rakennus muutetaan esteettömäksi rakentamalla sisäänkäyntiin uusi luiska.

Rakennuksessa 2 opetustiloja yhdistellään suurentamalla nykyisiä oviaukkoja. Ensimmäiseen kerrokseen tulee kouluterveydenhoitajan työtilat, ja wc-tila muutetaan esiopetuksen märkäeteiseksi ja oppilaiden wc-tilaksi. Toiseen kerrokseen keskitetään henkilökunnan taukotilat ja pieni työtila muutetaan ryhmätilaksi. Rakennus muutetaan esteettömäksi rakentamalla sisäänkäyntiin uusi luiska.

Korjauksen yhteydessä rakennuksissa tehdään sisäilman laatua ja rakennusten kosteusteknistä toimintaa parantavia rakennusteknisiä toimenpiteitä.

Sijainti:
Hennerinkatu 1 D, 3270 Tampere

Aikataulu:

Rakennustyöt on aloitettu toukokuussa 2021. Rakennusten 1 ja 2 rakennustyöt valmistuvat toukokuussa 2023 ja rakennukset otetaan käyttöön elokuussa 2023.

Kustannusarvio:
Hankkeen kustannusarvio on 6 350 000 € (alv 0 %)

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Tero Keisu

Pääsuunnittelija:
Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy

LVIA-suunnittelu:
Rejlers Finland Oy

Sähkösuunnittelu:
AX-LVI Oy

Rakennesuunnittelu:
Sweco Rakennetekniikka Oy

Lisätietoja: 22.4.2021 Hyhkyn koulun perusparannushanke aloitetaan toukokuun lopussa

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Tero Keisu
Hankeinsinööri

Puhelin 040 621 3217

Tutustu työhömme

Avoimet työpaikat

Haemme juuri nyt henkilöstöasiantuntijaa ja sähkösuunnittelijaa vakituisiin tehtäviin. Lue lisää täältä!

Valmistimme kamiinoja lahjoitettavaksi Ukrainaan

Tilapalvelujen metallitekniikan osastolla on valmistettu kuusi kamiinaa lahjoitettavaksi Ukrainaan.