Hyppää sisältöön

Hyhkyn koulun perusparannus

Jaa somessa:

Hyhkyn koulun perusparannus

Hyhkyn koulun vanhat koulurakennukset 1 ja 2 on peruskorjattu ja koulun piha-aluetta kunnostettu. 

Hyhkyn koulun perusparannus on valmis. Rakennusten sisätiloihin tehtiin tilamuutoksia, joilla parannettiin koulun toimivuutta paremmin nykyajan vaatimuksia vastaavaksi. Lisäksi tehtiin sisäilman laatua ja rakennusten kosteusteknistä toimintaa parantavia rakennusteknisiä toimenpiteitä. 

Kaksi vanhaa puista koulurakennusta.
Kuvan etualalla on vuonna 1903 valmistunut rakennus 1 ja takana vuonna 1912 valmistunut rakennus 2.

Rakennus 1 on valmistunut vuonna 1903. Rakennusta korotettiin vuonna 1928 ja sen jälkeen rakennus oli säilynyt pääosin muuttumattomana sekä ulkoa että sisältä. Tässä peruskorjauksessa rakennuksen ensimmäisen kerroksen tiloja järjesteltiin uudelleen; uudet keittiötilat sijoitettiin henkilökunnan työ- ja taukotilojen paikalle, ja ruokasali sijoitettiin entisen tekstiililuokan ja eteistilan alueelle. Muutoksen jälkeen oppilailla on suora sisäyhteys ruokasaliin. Entinen ruokasali muutettiin opetustilaksi.  Entisen keittiön paikalle toteutettiin henkilökunnan tauko- ja työtila. Aulan yhteyteen sijoitettiin uusi inva-wc. Rakennus muutettiin esteettömäksi rakentamalla sisäänkäyntiin invanostin. 

Vuonna 1912 valmistunut rakennus 2 oli ulkoa päin säilynyt pääosin alkuperäisasussa. Rakennuksessa yhdisteltiin opetustiloja suurentamalla nykyisiä oviaukkoja. Ensimmäiseen kerrokseen sijoitettiin kouluterveydenhoitajan työtilat, ja wc-tila muutettiin esiopetuksen märkäeteiseksi ja oppilaiden wc-tilaksi. Toiseen kerrokseen keskitettiin henkilökunnan taukotilat ja pieni työtila muutettiin ryhmätilaksi. Rakennus muutettiin esteettömäksi rakentamalla sisäänkäyntiin uusi luiska. 

Koulussa on noin 250 oppilasta, josta esiopetuksen osuus on 50. Oppilasmäärä ei muuttunut perusparannuksen yhteydessä.

Sijainti:
Hennerinkatu 1 D, 3270 Tampere

Aikataulu:

Rakennustyöt aloitettiin toukokuussa 2021. Rakennusten 1 ja 2 rakennustyöt valmistuivat toukokuussa 2023 ja rakennukset otettiin käyttöön elokuussa 2023.

Kustannusarvio:
Hankkeen kustannusarvio on 7,5M-7,8M € (alv 0 %)

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Tero Keisu

Pääsuunnittelija:
Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy

LVIA-suunnittelu:
Rejlers Finland Oy

Sähkösuunnittelu:
AX-LVI Oy

Rakennesuunnittelu:
Sweco Rakennetekniikka Oy

Invanostimen toteutus:
Oy SeppSystems Ab – Helpotamme invalidien elämää

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Tero Keisu
Hankeinsinööri

Puhelin 040 621 3217

Tutustu työhömme

Kiinteistöjen nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteri

Voit hakea Tilapalveluiden nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteriin.

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.