Olkahisen päiväkoti ja koulu, perusparannus ja uudisrakennus

Jaa somessa:

Olkahisen päiväkoti ja koulu, perusparannus ja uudisrakennus

Olkahiseen rakennetaan uusi koulu ja päiväkoti perusparannetaan. Uusi koulurakennus on mitoitettu 300 oppilaalle. Kouluun on tulossa luokat 1-6 sisältäen kaksi esiopetusryhmää. Peruskorjattavassa päiväkodissa on neljä ryhmää, yhteensä noin 80 lasta. Rakennustyöt alkavat vuonna 2020 valmistuvat vuonna 2021.

Tilanne nyt

Koulu ja päiväkoti toimivat tällä hetkellä väistötiloissa Olkahisen pallokentällä. Koulu siirtyi väistötiloihin toukokuussa ja päiväkoti elokuussa 2018. Vanha koulu puretaan kesällä 2019.

Purkuun liittyy perusparannettavan päiväkodin ylläpito, kunnes rakennustyöt alkavat. Koulu ja päiväkoti ovat olleet saman lämmityksen piirissä ja nyt päiväkodille järjestetään väliaikainen lämmitys ja ilmanvaihto.

Perusparannuksen ja uudisrakennuksen hankesuunnitelma on hyväksytty Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 19.12.2018. Hankesuunnitteluun ovat osallistuneet  Tilapalveluiden talotekniikka- ja rakenneasiantuntijat, hankeinsinööri ja lisäksi käyttäjien edustajat. Hankesuunnitelmassa on määritetty rakennettavat tilat ja järjestelmät, laatutaso sekä niiden kustannusarvio. Lisäksi on määritetty korjattavan päiväkodin uusittavat osat ja järjestelmät.

Toteutussuunnittelu

Tilapalvelut on kilpailuttanut kohteen suunnittelijat ja toteutussuunnittelu on alkanut helmikuussa 2019. Suunnittelukokouksia pidetään noin kerran kuukaudessa ja niihin osallistuu suunnittelijoiden lisäksi käyttäjän edustajat.

Toteutussuunnittelussa laaditaan pääkuvat, joilla kohteelle haetaan rakennuslupa. Toteutussuunnittelun lopputuloksen syntyy toteutussuunnitelmat, joilla kilpailutetaan urakat. Kun urakoitsijat on valittu, hankeinsinööri laatii toteutussuunnitelman ja toteutussopimuksen, jotka  hyväksytään asunto- ja kiinteistölautakunnassa. Näiden päätösten saatua lainvoiman allekirjoitetaan urakkasopimukset ja työt voivat alkaa, kunhan rakennuslupa on myönnetty ja lainvoimainen.

Sijainti:
Jenseninkatu 3, 33610 Tampere

Aikataulu:
Rakennustyöt alkavat talvella 2020 ja valmistuvat toukokuussa 2021.

Kustannusarvio:
Hankkeen kustannusarvio on 11,8 miljoonaa euroa.

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Satu Lahdensivu

tilapalvelut_yhteyshenkilo_kuva

Jutellaanko lisää?

Satu Lahdensivu
Hankeinsinööri

Puhelin 040 637 3889
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Tutustu työhömme

Etätöitä Tilapalveluissa

Kevät 2020 on lisännyt etätöiden määrää myös Tilapalveluissa. Katso kuvia erilaisista etätyöhetkistä!

Esimies/asiantuntija, asunnonmuutostyöt

Kiinnostaako esimies-, valvonta- ja asiantuntijatehtävät asunnonmuutostöiden parissa? Hae paikkaa 18.6.2020 mennessä.

Jätä palvelupyyntö Helpdesk 040 703 4999 Helpdesk sähköposti Yhteystiedot