Hyppää sisältöön

Turvatolpalla voi hälyttää välituntivalvojan paikalle

Jaa somessa:

Turvatolpalla voi hälyttää välituntivalvojan paikalle

Raholan koulun pihaan asennettiin muutama viikko ennen kesälomien alkamista turvatolppa, jonka avulla oppilaat voivat tarvittaessa hälyttää välituntivalvojan paikalle esimerkiksi kiusaamis- tai tapaturmatilanteessa. Oppilaat voivat painaa tolpassa olevaa nappia, jolloin tolpan valot alkavat vilkkua ja välituntivalvojien päätelaitteeseen lähtee hälytys. Välituntivalvoja saapuu paikalle ja selvitettyään tilanteen kuittaa sen laitteeseen.  

 

Turvatolppa sijaitsee pihalla, jossa 3.-6.-luokkalaiset viettävät välitunteja. Vielä ei ole painalluksia tolppaan tullut. Neljättä luokkaa lopettelevat oppilaat Elsa Heikkilä, Edith Sipiläinen, Yazen Al Saadi sekä Toni Pirttilä kertoivat, että ensisijaisesti he kertovat suoraan välituntivalvojalle, jos jotain sattuu. Turvatolppa on hyvä apu silloin, jos välituntivalvojaa ei paikalla juuri sillä hetkellä näkyisi.  

 

Raholan koulun vararehtori Anna-Riikka Kivikoski kertoo, että Raholan koulussa sattuu harvoin tapauksia, joihin välituntivalvojan täytyy puuttua. Välitunneilla on myös useita valvojia paikalla, joten yleensä aikuinen on tarvittaessa lähellä. Turvatolppa kuitenkin osaltaan madaltaa kynnystä kertoa tapahtuneesta ja saattaa nopeuttaa tilanteeseen puuttumista.  

 

Turvatolpan toimitti Inno Trafik, jolta saatiin myös hyvät perehdytysmateriaalit tolpan käyttämiseen. Turvatolpan asennuksen jälkeen koulun oppilaat ja henkilökunta perehdytettiin turvatolpan sekä siihen liittyvien päätelaitteiden käyttöön. Samanlainen turvatolppa on käytössä myös Hatanpäällä Haapakujan koulussa.  

Neljä oppilasta turvatolpan vierellä koulun pihassa.
Toni Pirttilä, Elsa Heikkilä, Edith Sipiläinen ja Yazen Al Saadi esittelivät turvatolppaa ja sen toimintaa
Välituntivalvoja kuittaa päätelaitteeseen, oliko kyseessä väärä hälytys, onko asia selvitetty tai vaatiiko tilanne jatkoselvittelyä.

Tutustu työhömme

Virastotalon uudisosan rakentaminen alkaa

Viisikerroksinen uudisosa nousee Puutarhakadun puolelle vanhan puretun siiven paikalle. Uudisosaan tulee muun muassa kaupunginhallituksen kokoustila.

Kiertotaloussuunnittelu osaksi korjausrakennushankkeita

Olemme mukana TAMK:n vetämässä hankkeessa “Kiertotaloussuunnittelu osaksi korjausrakennushankkeita”.