Hyppää sisältöön

Tilapalveluissa jo kaksi rakennusterveysasiantuntijaa

Jaa somessa:

Tilapalveluissa on jo kaksi rakennusterveysasiantuntijaa

 

15.6.2021

Tilapalveluiden sisäilmatiimiin saatiin kesäkuussa jo toinen rakennusterveysasiantuntija (RTA) -koulutuksen käynyt sisäilma-asiantuntija. Sertifioitu rakennusterveysasiantuntija tietää, millainen on sisäilman suhteen terveellinen rakennus ja miten rakennuksen terveellisyys varmistetaan rakennusvaiheessa ja käytön aikana.

Tilapalveluissa rakennusterveysasiantuntijat toimivat kiinteistöjen sisäilmaselvitysvaiheen vetäjinä, sisäilma-asioiden kehittäjinä ja asiantuntijoina sisäilma-asioissa muun muassa järjestämällä koulutuksia ja tilaisuuksia sisäilma-asioiden tiimoilta. Rakennusterveysasiantuntijaksi pätevöityneet sisäilma-asiantuntijamme valvovat osaltaan myös teetettyjen kuntotutkimuksien laatua ja sisältöä.

Sisäilma-asiantuntija Laura Pyykkö sai RTA-pätevyyden kesällä 2020 ja teki siihen liittyen opinnäytetyönsä ilmanvaihdon käytön riskikohtien tunnistamisesta ja ilmanvaihdon katsastusmallin kehittämisestä. Kesäkuussa 2021 rakennusterveysasiantuntijaksi valmistunut sisäilma-asiantuntija Jenni Rämälä teki opinnäytetyönsä ennakoivan sisäilmatoiminnan kehittämisestä, jonka osana Tampereella otettiin käyttöön ennakoiva sisäilmakatsastusmalli onnistuneesti.

Rakennusterveysasiantuntijan sertifikaattiin valmentavat koulutukset käytiin Rakennusteollisuuden koulutuskeskuksessa Ratekossa 1,5 vuoden aikana. Koulutukseen sisältyy paljon harjoituksia, tenttejä ja luentoja monista rakennuksen sisäilmaan liittyvistä asioista rakennuksen tekniikasta terveysvaikutuksiin.

Tutustu työhömme

Valmistimme kamiinoja lahjoitettavaksi Ukrainaan

Tilapalvelujen metallitekniikan osastolla on valmistettu kuusi kamiinaa lahjoitettavaksi Ukrainaan.

Asiakastyytyväisyys on pysynyt hyvällä tasolla

Selvitimme Tilapalvelujen asiakastyytyväisyyden tasoa vuosittaisella asiakastyytyväisyyskyselyllä.