Hyppää sisältöön

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaa somessa:

Tilakeskus liikelaitoksen yhtiöittäminen etenee

Tampereen kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle esitetään, että kaupungin Tilakeskus liikelaitos yhtiöitetään. Yhtiöittäminen toteutetaan siten, että Tilakeskuksen tilaomaisuus jää Tampereen kaupungin Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen vastuulle ja liikelaitoksen kiinteistönhoitoon liittyvä palvelutuotanto yhtiöitetään Tampereen Tilapalvelut nimiseksi osakeyhtiöksi.

Esityksen mukaan Tilakeskuksen henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella uuden yhtiön palvelukseen nykyisin työehdoin. Asiaa käsitellään maanantaina 18.9.2017 kaupunginhallituksessa.

Uusi yhtiö toimii In House -yhtiönä ja tuottaa omistajalleen Tampereen kaupungille rakennusten ja tilojen rakennuttamispalveluja, isännöinti- huolto ja kunnossapitotoimintaa sekä niihin liittyvää suunnittelua, konsultointia ja palvelujen myyntiä.

Uutena käytäntönä esitetään, että perustettavan uuden yhtiön hallituksessa toimisi myös henkilöstön valitsema hallitusjäsen.

Henkilöstön edustaja toimisi hallituksessa samoin oikeuksin ja velvollisuuksin kuin muutkin hallituksen jäsenet.

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly

Uudistuksella halutaan korostaa henkilöstön merkitystä kunnallisen palveluyhtiön voimavarana myös koko yhtiöön liittyvässä päätöksenteossa.

Luotamme henkilöstön osaamiseen ja henkilöstöön kehittäjänä. Tampere haluaa olla edelläkävijä monella osa-alueella.

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly

Myös kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtaja Kalervo Kummola pitää uutta kokeilua hyvänä. Yhtiön hallitukseen on näin mahdollista saada sekä ulkopuolista että sisäistä henkilöstön asiantuntemusta.

Mikäli kokeilu sujuu hyvin, voidaan henkilöstön edustajia jatkossa valita myös muihin kaupungin In House palveluyhtiöihin.

Kalervo Kummola

Kaupunginhallituksen esityslista 18.9.2017 (tampere.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kaupunginhallitus/Kokous_1892017)

Lisätietoja:

Pormestari
Lauri Lyly
puhelin +3585068293
sähköposti Lauri.Lyly@tampere.fi

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti Juha.Yli-Rajala@tampere.fi

Jutellaanko lisää?

Jukka Kauppinen
Rakennuttamispäällikkö

Puhelin 050 321 0355

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.