Hyppää sisältöön

Sisäilma-asiantuntijat pätevöityvät rakennusterveysasiantuntijoiksi

Jaa somessa:

Sisäilma-asiantuntijat pätevöityvät rakennusterveysasiantuntijoiksi

Tampereen Tilapalveluiden sisäilma-asiantuntijat ovat pätevöityneet rakennusterveysasiantuntijoiksi (RTA). Sisäilma-asiantuntija Niina Tavi sai opinnot valmiiksi viime vuoden lopulla ja hänelle myönnettiin RTA-sertifikaatti joulukuussa. Sisäilma-asiantuntija Laura Pyykkö on saanut pätevyyden kesällä 2020.

Sertifioitu RTA on asiantuntija, joka tuntee sisäilman epäpuhtaudet, niiden terveysvaikutukset, tutkimusmenetelmät ja torjunnan sekä ymmärtää rakennusfysiikkaa ja fysikaalisia olosuhteita. Rakennusterveysasiantuntija tuntee kuntotutkimusmenetelmät, rakenne- ja tuotantotekniikat sekä aiheeseen liittyvän juridiikan, ja ymmärtää myös ilmanvaihdon ja ilmastointitekniikan perusteet. Sertifioitu rakennusterveysasiantuntija tietää, millainen on sisäilman suhteen terveellinen rakennus ja miten rakennuksen terveellisyys varmistetaan rakennusvaiheessa ja käytön aikana.

Niina suoritti RTA-opinnot Turun ammattikorkeakoulussa, jossa 45 opintopisteen laajuisiin opintoihin meni puolitoista vuotta. ”Uuden oppimisen ohella koulutuksen parasta antia olivat keskustelut kurssikavereiden kanssa, jotka työskentelevät erilaisissa rooleissa sisäilma-asioiden parissa. Opinnäytetyössä tarkastelin Tilapalveluiden sisäilmakorjausten seurantaa ja seurannan kehittämiskohteita”, Niina kertoo. Niina on työskennellyt Tilapalveluilla elokuusta 2021 lähtien, aluksi sisäilmakoordinaattorin roolissa ja vuoden 2023 alusta lähtien sisäilma-asiantuntijana.

Rakennusterveysasiantuntijat toimivat Tilapalveluissa kiinteistöjen sisäilmaselvitysvaiheen vetäjinä sekä sisäilma-asioiden kehittäjinä ja asiantuntijoina muun muassa järjestämällä koulutuksia ja tilaisuuksia sisäilma-asioihin liittyen. Rakennusterveysasiantuntijaksi pätevöityneet sisäilma-asiantuntijat valvovat osaltaan myös teetettyjen kuntotutkimuksien laatua ja sisältöä.

Tampereen Tilapalveluiden sisäilmatiimissä työskentelee kolme sisäilma-asioihin perehtynyttä asiantuntijaa: kaksi sisäilma-asiantuntijaa sekä sisäilmakoordinaattori. Koordinaattorina toimiva Salla Sillanpää aloitti RTA-opinnot Metropolia Ammattikorkeakoulussa tämän vuoden tammikuussa. RTA-pätevyys on myös puhtauden- ja kosteudenhallinnan asiantuntijalla Arto Ylisellä, joka työskentelee korjaus- ja uudisrakennushankkeiden parissa.

Kolme naista istuu sohvalla, katsoo kameraan ja hymyilee.
Sisäilma-asiantuntijat Niina Tavi ja Laura Pyykkö sekä sisäilmakoordinaattori Salla Sillanpää

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.