Hyppää sisältöön

Pyynikin uimarannalle nousee kesän aikana uusi huoltorakennus

Jaa somessa:

Pyynikin uimarannalle nousee kesän aikana uusi huoltorakennus

Pyynikin uimarannalle rakennetaan parhaillaan uutta huoltorakennusta. Huoltorakennus on suunniteltu palvelemaan sekä Pyynikin uimarannan että Rosendahlin rannan käyttäjiä. 137 m² kokoiseen huoltorakennukseen tulee pukuhuone- ja wc-tiloja, uimavalvojien sosiaalitilat sekä kioski.

Rakennustyöt ovat alkaneet huhtikuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua lokakuussa 2023. Uimarannan käyttö otetaan rakennusaikana huomioon eli uimarantaa voi käyttää rakennustöistä huolimatta.

Pyynikin uimaranta on yksi Tampereen merkittävimmistä rannoista ja kävijämääriltään suurin; rannalla on kävijöitä kesäkaudella jopa 1500 henkilöä päivässä. Pyynikin rannan nykyinen varustelutaso on riittämätön suhteessa kävijämääriin sekä nykyisin uimarannoille asetettaviin vaatimuksiin. Etenkin wc-tilojen puute on ollut ongelmana.

Uusi huoltorakennus on suunniteltu siten, että tilankäyttö on tehokasta ja perusratkaisu on käytännöllinen, kestävä ja kustannustehokas. Tiivis pohjaratkaisu mahdollistaa lyhyet yhteydet rakennuksen sisällä sekä vähentää mm. lämmitys- ja siivouskustannuksia. Myös esteettömyys on otettu huomioon niin liikkumisen, näkemisen, kuulemisen kuin ymmärtämisenkin kannalta. Rakennukseen on valittu mahdollisimman energiatehokkaat järjestelmät ja laitteet, ja ratkaisuissa on huomioitu rakennuksen helppokäyttöisyys ja turvallisuus.

Havainnekuva Pyynikin uimarannan huoltorakennuksesta

Tutustu työhömme

Kiinteistöjen nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteri

Voit hakea Tilapalveluiden nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteriin.

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.