Hyppää sisältöön

Pyynikin kesäteatteri sai uudet istuimet

Jaa somessa:

Pyynikin kesäteatteri sai uudet istuimet

Tampereen Pyynikin kesäteatterin pyörivään katsomoon on asennettu uudet istuimet. Vanhat puupenkit on korvattu varta vasten Pyynikin katsomoa varten suunnitelluilla, puukomposiitista valmistetuilla klaffituoleilla. Tuolien selkänojat toimivat vastapainomenetelmällä, joten niiden edestä pääsee aiempaa helpommin kulkemaan katsomoon.  

Remontissa myös katsomoon johtavien käytävien paikkoja vaihdettiin, mikä nopeuttaa katsomoon siirtymistä ja sieltä poistumista. Käytävät sijaitsevat nyt katsomon keskellä, kun aiemmin katsomoon noustiin penkkirivien päädyistä.  

Uusien istuinten suunnittelussa otettiin huomioon istuinten kestävyys ja mukavuus. Projekti toteutettiin perinteitä kunnioittaen; vanhoista kuvista selvitettiin miltä kesäteatteri on alkujaan näyttänyt.  

Uuden katsomon istumakapasiteetti on pienentynyt hieman. Vanhasta katsomossa istumapaikkoja oli 836, kun nykyisessä katsomossa niitä on 813. Lisäksi edessä on pyörätuolipaikkoja.  

Ennen kesää 2024 katsomon katteena oleva purje uusitaan ja lisätään numerot riveille ja tuoleihin. 

Sisustusarkkitehti Reijo Ojasen piirtämä pyörivä katsomo valmistui vuonna 1959. Silloin 792-paikkainen katsomo oli lajissaan maailman ensimmäinen. Katsomoon lisättiin katos vuonna 2005. 

Kaareva rakennus, jossa katsomo ja katos.

Tutustu työhömme

Kiinteistöjen nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteri

Voit hakea Tilapalveluiden nosto-ovien korjaustöiden kumppanirekisteriin.

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.