Hyppää sisältöön

Puhtausalan vuoden teko – Tilapalvelut ehdolla

Jaa somessa:

Tilapalvelut ehdolla puhtausalan vuoden teko 2022 -tunnustuksen saajaksi

Tampereen Tilapalvelut on ehdolla puhtausalan vuoden teko 2022 -tunnustuksen saajaksi. Puhtausalan vuoden teko on tehnyt merkittävällä tavalla puhtausalasta entistäkin paremman kuluneen vuoden aikana.

Kolme finalistia ovat:

  • Työperäinen maahanmuutto -hanke, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Siivottavuus-toimintamalli, Tampereen Tilapalvelut ja Pirkanmaan Voimia
  • Puhtausalan ammattitutkinto ketterästi eri kieli- ja kulttuuritaustaisille työntekijöille, Palmia Oy toimitilapalvelut ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda

Siivottavuus-toimintamalli kehitettiin siivottavuuden arviointiin

Tampereen Tilapalvelut ja Pirkanmaan Voimia ovat kehittäneet yhdessä toimintamallin siivottavuuden arviointiin. Toimintamalli on tuonut apua siihen, kuinka tilojen käyttäjät voivat itse konkreettisesti huolehtia siitä, että puhtauspalvelujen tuottaja pääsee toteuttamaan sopimuksen mukaista puhtauspalvelua.

Toimintamallissa tehdään yhdessä tilan käyttäjien kanssa kohdekierroksia, joissa tarkastellaan tilojen tilannetta siivottavuuden kannalta. Arvioinnista laaditaan helppokäyttöinen ja selkeä raportti, johon on lisätty kuvia siivottavuuden toteutumisesta sekä konkreettisia kohdekohtaisia neuvoja ja ohjeita siivottavuuden parantamiseksi.

Tilojen käyttäjiltä on saatu positiivista palautetta siivottavuuden arvioinnista, ja toimintamalli on kannustanut tilojen henkilökuntaa huolehtimaan siivottavuudesta osana jokapäiväistä työelämää. Siivottavuuden arvioinnista on tullut pysyvä toimintamalli, jonka kautta on tiivistetty yhteistyötä kaupungin eri yksiköiden ja toimijoiden kanssa.

Mikä on puhtausalan vuoden teko?

Puhtausalan vuoden teko on tehnyt merkittävällä tavalla puhtausalasta entistäkin paremman kuluneen vuoden aikana. Teko on vaikuttanut positiivisesti organisaation työhyvinvointiin, asiakastyytyväisyyteen, toimintaprosesseihin tai vaikkapa tuotelanseeraus, jonka ansiosta työ helpottuu tai nopeutuu. Ehdokkaana voi olla yritys, yhteisö, organisaatio tai yksittäinen henkilö, joka on tehnyt tai kehittänyt idean, jolla on merkittävä vaikutus omalle organisaatiolle tai koko toimialalle.

Voittajan valitsee tänä vuonna Ammatillisen koulutusyksikön päällikkö, yli-insinööri Arto Pekkala Opetushallituksesta.

Vuoden teko 2022 julkaistaan Puhtauspäivänä 2.12.2022. Lue lisää puhtausalan vuoden teosta ja tutustu muihin finalisteihin.  ​​​​​

Jutellaanko lisää?

Laura Pyykkö
Sisäilma-asiantuntija

Puhelin 044 430 9632

Tutustu työhömme

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.

Iso harppaus työturvallisuuden parantamiseksi rakennustyömailla

Tampereen Tilapalvelut oli mukana kaksi vuotta kestävässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin eGate-laitteiston mittaustarkkuutta pölynhallinnan reaaliaikaisessa mittauksessa.