Hyppää sisältöön

Postia kesätyöntekijöiltä

Jaa somessa:

Postia kesätyöntekijöiltä

14.8.2020

Hei,

 

olen Roosa Jarkko, 24v, ja yksi niistä onnekkaista, jotka epävarmasta keväästä huolimatta pääsivät kesätyöntekijöiksi Tilapalveluihin. Opiskelen pääaineenani viestintää yliopistossa. Työnimikkeeni on hallinnon harjoittelija, ja se pitää sisällään monimuotoisia tukipalveluiden toimistotöitä. Olen muun muassa työskennellyt asiakaspalvelupisteessä, tehnyt työpaikkailmoituksia, syöttänyt tietoja uusiin järjestelmiin, ollut mukana avaintenhallinnan uudistamisessa, kuvannut rakennuksia sekä auttanut tiedonkeruussa erilaisia projekteja varten.

Parasta Tilapalveluissa työskentelyssä on ollut työtehtävien monipuolisuus, sekä työpaikan yhteisöllisyys. Harjoittelijan työssä olen oppinut itseohjautuvuutta ja työnteon aikataulutusta, sillä työtehtäviä saattaa olla samaan aikaan useita ja itse saa kantaa vastuun siitä, että kaikki tulee ajoissa tehtyä.

Yksi työtehtävistäni on tämän artikkelin kirjoittaminen, ja haluan kertoa Tilapalveluissa työskentelystä mahdollisimman kattavasti, joten pyysin avukseni huipputyypit sekä kunnossapidon että rakennuttamisen puolelta.

Panu Tolppi, 23v, oli ensimmäisen kerran Tilapalveluissa kesätyöntekijänä vuonna 2019. Tänä keväänä hän aloitti työt jo maaliskuussa ja on siitä asti toiminut teknisen alan harjoittelijana. Panu on opiskellut 4 vuotta Tampereen yliopistossa rakennustekniikkaa ja -tuotantoa, ja on viihtynyt Tilapalveluissa koulutustaan vastaavassa tehtävässä.

Omien sanojensa mukaan Panun työtehtäviin kuuluu monipuoliset hallinnon tehtävät, joita esimiehet hänelle osoittavat. Näitä ovat muun muassa kokouksissa sihteerinä toimiminen, asiakirjojen sekä sopimusten luominen ja silloin tällöin myös rakennusten tarkastaminen ja työmaakokousten pito.

Haastavinta työssä on ollut omien päätösten ja valintojen teko silloin kun jokaista yksityiskohtaa ei voi erikseen selvittää. Työpaikalla on kuitenkin hyvä porukka, eikä tarvitse pelätä kysyä apua. Panu kokee, että Tilapalveluissa työkaverit auttavat aina parhaansa mukaan, ja pitää myös työn joustavuudesta.

Saa rauhassa tutustua järjestelmiin ja toimintaan. Koulutuksia oli just sopiva määrä työn alussa, ja niistä sai paljon tietoa. Täällä saa tehdä, oppia ja sitä kautta kehittää itseään.

Työnjohtoharjoittelija Markus

Markus Karvinen, 29v, aloitti kesän alussa Tilapalveluissa ylläpidon puolella työnjohtoharjoittelijana. Hän oli pidemmän aikaa miettinyt Tilapalveluita työnantajana, ja onnekseen pääsi aloittamaan työt kesäkuussa.

Markus on suorittanut kone- ja metallialan ammattitutkinnon, ja jatkanut armeijan jälkeen asesepän koulutukseen, josta hän päätyi töihin Puolustusvoimille valmistamaan aseita. Tämän jälkeen, ennen ammattikorkeakouluopintojaan, Markus ehti työskennellä monenlaisissa tehtävissä, muun muassa tehdä metallitöitä, rakentaa sähkökaappeja sekä asentaa keittiöitä. Nyt hänellä on takanaan kolme vuotta rakennusmestarin ammattikorkeakoulututkintoa.

Tämänhetkiseen työnjohtoharjoittelijan tehtävään kuuluu rakentamispuolen esimiesten sijaistaminen, mikä on opettanut esimieheltä vaadittavaa jämäkkyyttä ja suunnitelmallisuutta. Haastavinta on ollut juurikin suunnittelu ja aikatauluttaminen, sillä Markuksen vastuulla on se, että työt tulee tehtyä niin kuin on sovittu.

Olemme kaikki samaa mieltä siitä, että Tilapalveluissa työskentely on ollut mukavaa, mutta myös tarjonnut haasteita. Käytössämme on ollut paljon uusia järjestelmiä, jotka vaativat alussa opettelua. Olemme kuitenkin kesän aikana oppineet hallitsemaan ne jo arkipäiväisessä työssä, ja niistä on ollut apua erityisesti silloin, kun osa työkavereista on työskennellyt etänä.

Harjoittelun lopussa tuntuu, että aika on mennyt tosi nopeasti, ja olemme oppineet paljon uutta lyhyessä ajassa. Tätä kokemusta voimme varmasti hyödyntää niin opinnoissamme kuin myöhemmässä työelämässä!

 

Aurinkoisin terveisin,

Roosa

Jutellaanko lisää?

Tilapalvelut HR
tilapalveluthr (at) tilapa.fi

Tutustu työhömme

Tampereen virastotalon peruskorjaus ja laajennus

Tampereen virastotalon peruskorjaus ja laajennus aloitetaan toukokuussa 2023, ja rakennustyöt valmistuvat kesällä 2026. Tampereen Tilapalvelut toimii hankkeen rakennuttajana, ja projektinjohtourakoitsijaksi on valittu YIT Suomi Oy.

Messukylän koulun perusparannus

Messukylän koulun vanhimmat puiset koulurakennukset sekä kivirakennus on perusparannettu.