Hyppää sisältöön

Muovien kierrätys julkisissa kiinteistöissä

Jaa somessa:

Muovin kierrätys julkisissa kiinteistöissä

Jätelain uudistumisen myötä Tampereen Tilapalveluiden kohteiden jätepisteisiin on toimitettu muovinkeräysastioita. Muovipakkausten keräämiseen on hyödynnetty osittain kohteella jo olemassa olevia jäteastioita vaihtamalla esimerkiksi osa sekäjäteastioista muovinkeräysastioiksi. Lisäksi on kartoitettu syväkeräyskohteita, joissa säiliömuutoksilla pystyttäisiin varaamaan tilaa muoville. Muovinkeräyspiste on järjestetty noin 70 kohteeseen, ja työ jatkuu muissa kohteissa.  

Jätelaki uudistui 1.7.2022. Uusi laki velvoittaa hallinto- ja palvelukiinteistöt lajittelemaan ja erilliskeräämään kaikki kierrätettävät jätejakeet, mikäli erilliskeräyksen määrät täyttyvät. Muovin erilliskeräys pitää järjestää, jos muovijätettä syntyy viikossa vähintään viisi kilogrammaa. 

 

Jätelajit Lajiteltava ja erilliskerättävä, jos
Biojäte sitä syntyy viikossa vähintään 10 kg
Kartonkipakkaukset sitä syntyy viikossa vähintään 5 kg
Pienmetalli sitä syntyy viikossa vähintään 2 kg
Lasipakkaukset sitä syntyy viikossa vähintään 2 kg
Muovipakkaukset sitä syntyy viikossa vähintään 5 kg
Paperi kuten jätelain 49 ja 50 § määräävät

Jätteidenkeräysvelvoite koskee jokaista yrityskiinteistöä, joka sijaitsee taajamassa tai asema- tai yleiskaavoitetulla palvelu-, matkailu- tai työpaikka-alueella. Yritys voi järjestää erilliskeräyksen yhdessä muiden samassa kiinteistössä toimivien kesken. Velvoite koskee myös julkisia hallinto- ja palvelukiinteistöjä.  

Muovinkeräykseen soveltuvat jätteet voit tarkistaa seuraavasta listasta. Pakkausten tulee olla puhtaita ja kuivia, pesuainepullojen ja kanisterien tulee olla huuhdeltu ja korkit tulee laittaa kierrätykseen irrallaan.  

 

Yritysten muovipakkaukset

KYLLÄ:

 • Muovipakkaukset ja kääreet, muovivanteet ja -pannat
 • EPS- eli styrox-pakkkaukset
 • Myynti-, ryhmä- ja kuljetuspakkaukset
 • Rasiat, laatikot, tuubit ja putkilot
 • Pesuainepullot ja kanisterit huuhdeltuina, korkit irti
 • Elintarvike- ja pienpakkausmuovit esim. henkilökunnan taukotiloista

EI:

 • Sekajäte tai rakennusjäte
 • Muut materiaalit: pahvi, kartonki, puu, metalli ja lasi
 • Tuotantohylky
 • Isot muovipakkaukset kuten IBC-kontit, kuormalavat, tynnyrit ja suursäkit
 • Erilliskerätyt muovipakkaukset kuten LDPE-kalvo
 • Vaarallisten aineiden jäämiä sisältävät pakkaukset

Lisätietoja muovinkeräyksestä voi kysyä Suomen Uusiomuovi Oy:n kierrätysvalmentaja Katja Laitiselta, puh. 050 407 39 59, etunimi.sukunimi@uusiomuovi.fi. Suomen Uusiomuovin nettisivut: www.uusiomuovi.fi

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.