Hyppää sisältöön

Kiinteistömanageriharjoittelija nauttii työn itsenäisyydestä

Jaa somessa:

Kiinteistömanageriharjoittelija nauttii työn itsenäisyydestä

25-vuotias Jan-Erik Haula työskentelee Tilapalveluilla kiinteistömanageriharjoittelijana. Jan-Erik opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi, ja kolmas opiskeluvuosi alkaa syksyllä harjoittelun jälkeen.

Jan-Erik valmistui liikuntaneuvojaksi vuonna 2017. Valmistumisen jälkeen hänen aikomuksenaan oli työskennellä vain väliaikaisesti rakennustyömaalla ennen armeijan käymistä ja sen jälkeen suunnata liikunta-alan töihin. Tähän päivään mennessä ei liikunta-alan työtä kuitenkaan ei ole vielä tullut.

Jan-Erikin kiinnostus rakennusalan opiskeluun heräsi, kun hän työskenteli useamman vuoden rakennusmiehenä. Hän päättikin hakea TAMKiin opiskelemaan, ja opinnoissa hän valitsi suuntautumisvaihtoehdoksi kiinteistönpidon ja korjausrakentamisen.

Jan-Erik kertoo, että kiinteistömanagerin työ on monipuolista, vaihtelevaa ja itsenäistä. Pääosin töitä tehdään toimistolla vastaillen yhteydenottoihin, tehden tilauksia, vikailmoituksia ja raportteja kohdekäynneiltä. Kiinteistömanagerien työhön kuuluu myös rakennusten elinkaaren pitkän tähtäimen suunnittelua eli PTS-suunnittelua, jossa suunnitellaan korjaus- ja huoltotoimenpiteitä rakennuksille pitkälle tulevaisuuteen.

Mies seisoo vihreän rakennuksen edessä työmaaliivi päällä.
Työmaakäynnit ovat Jan-Erik Haulan mieluisimpia tehtäviä.

Jan-Erik on kesän harjoittelussa käynyt kohdekäynneillä erilaisilla kiinteistöillä sekä työmaiden aloitus- ja vastaanottokokouksissa. Kohdekäynneiltä raportoidaan omista havainnoista ja tarvittaessa tehdään vikailmoituksia. Työmaakäynnit ja asiakasrajapinnassa toimiminen ovatkin Jan-Erikin mielestä kaikista mieluisimpia tehtäviä kiinteistömanagerin työssä.

Jan-Erik nauttii työn itsenäisyydestä; työpäivän saa suunnitella ja aikatauluttaa itsenäisesti eikä tiukkoja aikarajoja yleensä ole. Itsenäisyys tarkoittaa myös vastuun kantamista; asioita tulee itsenäisesti edistää ja kehittää. Työ on myös hyvin monipuolista; kahta samanlaista päivää ei ole.

Haasteellisinta kiinteistömanagerin työssä on ollut omaksua lukuisat toimintatavat ja prosessit, joita erilaisissa tilanteissa noudatetaan. Monipuoliseen ja vaihtelevaan työhön tutustuminen viekin oman aikansa. Onneksi ympärillä on avuliaita työkavereita. ”Ei ole tilannetta, ettei voisi kysyä joltakin, että miten tämä tehdään”, Jan-Erik toteaa.

Hauskinta Jan-Erikin työssä ovat olleet kahvipöytäkeskustelut ja Tilapalveluiden tarjoamat liikuntamahdollisuudet, joissa hän on käynyt pelaamassa padelia ja osallistunut golf-kurssille. Työilmapiiriä Jan-Erik kehuu hyväksi; työkaverien kanssa on mukavaa ja harjoittelijat pääsevät tekemään kahvinkeittämisen sijaan oikeita oman alan töitä.

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulutalojen perusparannuksen suunnittelu alkaa

Koulun rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.