Hyppää sisältöön

Kesätyö Tilapalveluissa

Jaa somessa:

Kesätyö Tilapalveluissa tutustuttaa Tampereeseen ja oman alan töihin

Sauli, Petri ja Marianne työskentelevät harjoittelijoina Tilapalveluissa. Osaavat kesätyöntekijät varmistavat asioiden sujuvuuden myös lomien aikaan. Lisäksi oman alan työpaikka tukee nuorten opintoja ja antaa arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

Työnjohtoharjoittelu vaatii itsenäistä otetta

Sauli on tullut Tilapalveluihin työnjohtoharjoittelijaksi kesäksi 2018. Sauli työskentelee Tilapalveluiden ylläpitopalveluissa rakentamisen puolella ja toimii kesän aikana useiden työnjohtajien sijaisena.

– Työtehtävät ovat vaatineet monen asian selvittelyä, mutta onneksi työkavereilta kysyminen on ollut helppoa. Tilapalveluissa on osaavaa porukkaa töissä ja vastaus on aina löytynyt.

Sauli on aiemmin työskennellyt rakennusmiehenä ja opiskelee nyt ammattikorkeassa rakennusinsinööriksi. Tilapalveluiden kesätyö käy hyvin työharjoittelupaikasta.

Olen päässyt kiertämään ympäri Tamperetta erilaisissa kohteissa. Työkohde voi olla vaikka kesäteatteri tai museo. Työ on itsenäistä, mutta saan olla tekemisisissä ihmisten kanssa ja tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Täällä on ollut aivan mahtavaa!

Työnjohtoharjoittelija Sauli

Sauli on sijaistanut myös puuteknisen yksikön työnjohtoa.

Diplomityö valmistuu töiden ohella

Petri on työskennellyt rakennushankepalveluissa teknisen alan harjoittelijana vuoden 2018 alusta lähtien ja hän tekee parhaillaan diplomityötä Tilapalveluissa. Petrin työhön kuuluu rakennushankkeiden projektipäälliköiden avustamista kuten asiakirjojen ja materiaalien laadintaa sekä projektipäälliköiden sijaistamista.

– Täällä saa työskennellä mielenkiintoisten ja isojen tamperelaisten hankkeiden parissa. Aina on jotakin uutta opittavaa, ja se kehittää eniten. Asioita ei myöskään tarvitse tehdä yksin, vaan työkaverit auttavat tarvittaessa.

Petri opiskelee rakennustekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa ja hänen diplomityönsä käsittelee uutta energiatehokasta rakentamistapaa, jolla Johanneksen koulutalon lisärakennus on tehty.

– Rakennuksen talotekniikka on toteutettu uudella ajattelutavalla. Rakennuksessa ei ole lainkaan perinteisiä lämmityspattereita, vaan lämmitys toteutetaan ilmanvaihdolla. Selvitämme, voisiko tätä tekniikkaa käyttää myös käyttötarkoitukseltaan muunlaisissa rakennuksissa.

Rakennus on käyttövalmis elokuussa 2018 ja Petrin diplomityö valmistuu syksyn aikana.

Petri on päässyt mukaan isoihin hankkeisiin, kuten Tampereen maauimalan rakennuttamiseen.

Oman alan töitä on mukava tehdä

Myös Marianne työskentelee kesän ajan rakennushankepalveluissa teknisen alan harjoittelijana ja tuuraa projektipäälliköitä.

– Olen saanut joitakin projekteja lomien ajaksi omalle vastuulleni ja olen jo ehtinyt toimia työmaakokouksen puheenjohtajanakin. Aiemmin olen ollut töissä rakennustyömailla, ja nyt on ollut kiva nähdä, mitä työmaiden ulkopuolella tapahtuu.

Muuten Mariannen työhön kuuluu vastaamista hankkeita koskeviin kysymyksiin, sopimusasiakirjojen kokoamista, turvallisuusasiakirjojen laadintaa, pöytäkirjojen kirjoittamista ja muita hankkeiden hoitoon liittyviä asioita.

Olen jo ehtinyt oppia paljon. Täällä on hyvä työporukka ja voisin kuvitella tekeväni tällaista työtä jatkossakin!

Teknisen alan harjoittelija Marianne

Marianne, Sauli ja Petri ovat tykänneet työskennellä Tilapalveluissa.

Jutellaanko lisää?

Tilapalvelut HR
tilapalveluthr (at) tilapa.fi

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan. 

Ahvenisjärven koulu, uudisrakennus

Ahvenisjärven koulun rakennustyöt ovat alkaneet. Hervantaan nousee uusi koulu noin 1100 oppilaalle vanhan puretun koulurakennuksen paikalle. Kouluun tulee tilat perusopetuksen luokille 1–9 sekä esiopetukselle.