Hyppää sisältöön

Hyvän rakentamisen palkinto Tesoman koululle ja päiväkodille

Jaa somessa:

Hyvän rakentamisen palkinto 2019 Tesoman koululle ja päiväkodille

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto on myöntänyt vuoden 2019 Hyvän rakentamisen palkinnon Tesoman koululle ja päiväkodille.

Palkitsemisen perusteena korkealaatuinen arkkitehtuuri sekä arkisen koulu- ja päiväkotimiljöön kehittäminen

Rakennus- ja ympäristöjaosto haluaa tämän vuotisella palkinnolla painottaa koulu- ja päiväkotirakennusten arkkitehtuurin merkitystä lasten ja nuorten oppimisympäristöissä sekä vaikutusta lähiökaupunginosan imagon kehittämisessä.

Tesoman koulu ja päiväkoti –rakennuksen uudisosan monikulmainen, männikköiseen kalliorinteeseen polveilevasti istutettu, massiivinen hahmo on jykevyydestään huolimatta mittakaavaltaan sympaattinen ja materiaalivalintojen kautta leikkisä ja kutsuva. Tarkasti ja huolellisesti suunnitellut sekä toteutetut tiilielementtijulkisivut, iloisen värikkäät perforoidut teräsjulkisivuosat suurine eläin- ja kasviaiheineen luovat rakennukselle korkealaatuisen ilmeen. Rakennus on sisätiloiltaan valoisa, värikäs ja tilallisesti elämyksellinen.

Tesoman koulun ja päiväkodin rakennuttajana toimi Tampereen kaupunki ja Tampereen Tilapalvelut (rakentamisen aikaan Tampereen Tilakeskus liikelaitos). Projektipäällikkönä hankkeessa oli Tilapalveluiden hankepäällikkö Antti Lakka. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy ja pääurakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Häme. Palkittu rakennus sijaitsee osoitteessa Kohmankaari 11.

Lähde: https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2019/11/05112019_7.html

antti_lakka_tilapalvelut_5251

Jutellaanko lisää?

ANTTI LAKKA

Hankepäällikkö

Puhelin: 040 553 8008
Sähköposti: antti.lakka@tilapa.fi

Tutustu työhömme

Eteläpuiston päiväkoti ja koulu

Eteläpuiston päiväkodin ja koulun kolmikerroksiseen rakennukseen tulee tilat päiväkodin lapsille sekä esi- ja alkuopetuksen koululaisille.

Tammelan stadion

Tammelaan rakennetaan upea kokonaisuus, johon kuuluu uusi Tammelan jalkapallostadion sekä asuinkerrostaloja, kauppakeskus ja pysäköintilaitos. Stadioniin tulee 8000 katsomopaikkaa.