Hyppää sisältöön

Jaa somessa:

Hyvän rakentamisen palkinto 2016 Tesoman palloiluhallille

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto päätyi myöntämään vuoden 2016 Hyvän rakentamisen palkinnon Tesoman palloiluhallille. Palkinto jaettiin Pirkanmaan rakennuspäivän yhteydessä 1.11.2016.

Tesoman palloiluhalli täydentää Tesoman aluekeskuksen liikuntatilatarjontaa. Hallissa on kolme täysimittaista koripallokenttää katsomotiloineen. Tiloja voi käyttää myös moniin muihin palloilulajeihin. Lisäksi hallissa on kahvio ja kuntosali.

Palkitsemisen perusteena korkealaatuinen suunnittelu ja toteutus

Halli on toteutettu arkkitehtonisesti korkealaatuisesti. Piha-alueet on myös rakennettu hyvin polkupyöräpysäköintiä myöten.

Tesoman uusi palloiluhalli on alusta loppuun hyvin suunniteltu ja tehty – niin hallin käytännöllisyyteen kuin ulkonäköönkin on kiinnitetty runsaasti huomiota. Julkisivun keraamiset pystysauvat ja urheiluaiheisilla varjokuvilla elävöitetyt julkisivut luovat rakennukselle mielenkiintoisen ilmeen.

Tampereen kaupunkikuva-arkkitehti Jalo Virkki

Ympäristö- ja rakennusjaosto haluaa palkinnolla painottaa hyvän rakentamisen merkitystä myös urheilurakentamisessa, koska Tampereella on urheiluun liittyvien rakennusten arkkitehtuurin laatutaso ollut vaatimatonta 1960-luvulta asti Hakametsän jäähallin ja Ratinan stadionin rakentamisen jälkeen.

Palloiluhallin laadukkaan lopputuloksen takana on ennen kaikkea rakennuttajan, pääsuunnittelijan ja rakentajan tiivis yhteistyö. Yhdessä tekemillämme ratkaisuilla saimme aikaan kompaktin, mutta näyttävän ja toimivan rakennuksen, joka palvelee käyttäjiään vuosikymmeniä.

Tampereen kaupunkikuva-arkkitehti Jalo Virkki

Palloiluhallin rakennuttajana on Tampereen Tilakeskus Liikelaitos. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehdit Kontukoski Oy ja pääurakoitsijana on toiminut Skanska Talonrakennus Oy.

Hyvän rakentamisen palkinto

Ympäristölautakunta perusti hyvän rakentamisen palkinnon 30.8.1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.

Hyvän rakentamisen palkinnon 2016 vastaanottivat arkkitehti Riku-Pekka Kärkkäinen, Arkkitehdit Kontukoski Oy, vastaava mestari Antti Kallioinen, Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Lindroos, Skanska Talonrakennus Oy, rakennusautomaatiotöiden valvoja, Ari Harjumäki, Planetcon Oy sekä hankearkkitehti Kirsti Hankela, hankeinsinööri Panu Hirvonen ja toimitusjohtaja Virpi Ekholm Tilakeskuksesta. Kuvasta puuttuu rakennuksen pääsuunnittelija, arkkitehti Petri Kontukoski, Arkkitehdit Kontukoski Oy:stä.

Jutellaanko lisää?

Jukka Kauppinen
Rakennuttamispäällikkö

Puhelin 050 321 0355

Tutustu työhömme

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.

Iso harppaus työturvallisuuden parantamiseksi rakennustyömailla

Tampereen Tilapalvelut oli mukana kaksi vuotta kestävässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin eGate-laitteiston mittaustarkkuutta pölynhallinnan reaaliaikaisessa mittauksessa.