Hyppää sisältöön

Huoltomiehen työ on monipuolista asiakaspalvelua

Jaa somessa:

Huoltomiehen työ on monipuolista asiakaspalvelua

Tampereen Tilapalveluiden huoltomies Kari Nieminen on tehnyt huoltomiehen hommia jo kymmenen vuotta. Nieminen huolehtii rakennusten sisäpuolisesta huollosta sekä tarkkailee ulkoalueiden hoitotarpeita.

Työnkuvaani kuuluu kohteideni lämpötilan, valaistuksen, ilmanvaihdon ja vesiputkiston tarkkailu ja huolto. Yleisimmät huoltopyynnöt koskevat lamppujen vaihtoa, vuotavien hanojen korjausta tai lämpötilan säätöä sopivaksi.

Huoltomies Kari Nieminen

Huoltomies Kari Nieminen opastaa asiakkaalle huoneistokohtaisen termostaatin säätöä.

Niemisen huoltokohteisiin kuuluu keskustan rakennuksia, kuten keskusvirastotalo, Frenckellin kiinteistö ja Raatihuone. Työ on liikkuvaa, ja askeleita Niemiselle kertyykin päivän aikana 7000-10 000. Niemisen aamu alkaa kuitenkin tietokoneen tai puhelimen äärestä, joista hän tarkistaa onko hälytyksiä tullut.

Ensimmäiseksi menen sinne, missä on suurin tarve. Välillä asioita täytyy priorisoida tärkeyden mukaan. Välittömien korjaustarpeiden lisäksi työhöni kuuluu toistuvia huoltotöitä, kuten vesimittareiden luennat, paloilmoittimien testit ja suodattimien vaihdot ilmanvaihtokoneisiin.

Huoltomies Kari Nieminen

Kymmenen vuoden aikana huoltotyöt ovat entistä enemmän siirtyneet järjestelmien varaan ja tietokoneelle. Työtilaukset tulevat pääsääntöisesti Tilapalveluiden sähköisen HelpDesk-kanavan kautta, samoin monet työt, kuten ulkovalojen, lämmityksen ja ilmanvaihdon säätäminen onnistuu kiinteistöhuoltojärjestelmän kautta.

Jos kattolamppu on rikki tai pesukoneen putki vuotaa, on paikan päälle mentävä. Vaikka osa huoltotöistä on siirtynyt sähköiseen maailmaan, jotkin asiat on tehtävä kohteessa. Pidän siitä, että pääsen tapaamaan erilaisia ihmisiä ja tunnenkin hyvin jo monet asiakkaista. On myös mukavaa, kun voi ratkaista toisen ongelman, ja saada vaikka häiritsevästi välkkyvän valon tilalle vaihdettua uuden ja toimivan.

Huoltomies Kari Nieminen

Lisäksi Nieminen toimii päivystäjänä viikon verran kuuden viikon välein. Silloin on oltava valmiina lähtemään kohteelle kellon ympäri. Päivystysaikana kohteella pitää olla kohteesta riippuen 1-2 tunnin sisällä soitosta.

Monipuolisuus ja liikkuvuus on työssä parasta. On myös hienoa olla huolehtimassa siitä, että ihmisillä on tiloissa hyvä olla.

Huoltomies Kari Nieminen

Tutustu työhömme

Työsuojelupäällikkö Sami Aalto kehittää Tilapalvelujen työturvallisuutta

Sami Aalto aloitti Tampereen Tilapalveluilla työsuojelupäällikkönä tämän vuoden alussa. Sami vastaa Tilapalvelujen työntekijöiden työturvallisuudesta, kiertää kohteilla ja osallistuu yrityksen riskienhallintatyöhön.

Iso harppaus työturvallisuuden parantamiseksi rakennustyömailla

Tampereen Tilapalvelut oli mukana kaksi vuotta kestävässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin eGate-laitteiston mittaustarkkuutta pölynhallinnan reaaliaikaisessa mittauksessa.