Hyppää sisältöön

Tampereen kaupunginarkisto – uudisrakennus

Jaa somessa:

Tampereen kaupunginarkisto –  uudisrakennus

Hervantaan on rakennettu uudisrakennus Tampereen kaupunginarkiston käyttöön. Uusi rakennus valmistui tammikuussa 2023.  Kaupunginarkisto muuttaa kevään aikana uusiin tiloihin virastotalolta.

Uusi kaupunginarkisto on suunniteltu esteettömäksi, huomioiden liikuntaesteiset sekä kuulo- ja näkövammaiset. Suunnittelussa on huomioitu tilojen hyvä äänenvaimennus, huoneakustiikka sekä ergonomia. Rakennukseen on myös pyritty valitsemaan mahdollisimman energiatehokkaat järjestelmät ja laitteet. Sisätiloihin tehdään ratkaisuja, jotka antavat mahdollisuuden muokata tiloja tarpeen mukaan. Kaikissa ratkaisuissa huomioidaan arkistotilojen eritysvaatimukset arkistoitavan aineiston suojaamiseksi.

Kaupunginarkisto aloitti toimintansa vuonna 1936 ja se on maamme ensimmäinen kunnallinen keskusarkisto.  Arkiston tehtävänä on huolehtia kaupungin pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista ja ottaa vastaan tamperelaisia yksityisarkistoja. Kaupunginarkiston kokoelmat ovat laajuudeltaan noin kuusi hyllykilometriä ja kattavat kolme arkistoholvia. Lisäksi osa aineistoista on digitaalisessa muodossa sähköisissä palveluissa.

Uusi arkistorakennus sijaitsee osoitteessa Saavutustenkatu 1, joka on Tampereen teknillisen yliopiston kampuksen lähellä. Etäisyys Keskustorilta linnuntietä on noin 11 km. Uuteen rakennukseen pääsee helposti kulkemaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Sijainti
Saavutustenkatu 1, Hervanta

Aikataulu
Rakennustyöt aloitettiin marraskuussa 2021. Rakennustyöt valmistuivat tammikuussa 2023 ja rakennus otettiin käyttöön helmikuussa 2023.

Kustannusarvio
7 335 000 euroa

Rakennuttaja
Tampereen Tilapalvelut Oy
Projektipäällikkö Tarja Porovuori

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehtitoimisto Q’ARK Oy

LVIA-suunnittelu
Sol-Air Oy

Sähkösuunnittelu
Ramboll Finland Oy

Rakennesuunnittelu
A-insinöörit Suunnittelu Oy

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Tuukka Tuominen
Talotekniikkapäällikkö

Puhelin ​​​​​​​0400 786 867

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan. 

Ahvenisjärven koulu, uudisrakennus

Ahvenisjärven koulun rakennustyöt ovat alkaneet. Hervantaan nousee uusi koulu noin 1100 oppilaalle vanhan puretun koulurakennuksen paikalle. Kouluun tulee tilat perusopetuksen luokille 1–9 sekä esiopetukselle.