Hyppää sisältöön

Tampereen kaupunginarkisto – uudisrakennus

Jaa somessa:

Tampereen kaupunginarkisto –  uudisrakennus

Hervantaan rakennetaan uudisrakennus Tampereen kaupunginarkiston käyttöön. Uusi rakennus valmistuu tammikuussa 2023, minkä jälkeen kaupunginarkisto muuttaa uusiin tiloihin keskusvirastotalolta.

Uusi kaupunginarkisto on suunniteltu esteettömäksi, huomioiden liikuntaesteiset sekä kuulo- ja näkövammaiset. Suunnittelussa on huomioitu tilojen hyvä äänenvaimennus, huoneakustiikka sekä ergonomia. Rakennukseen on myös pyritty valitsemaan mahdollisimman energiatehokkaat järjestelmät ja laitteet. Sisätiloihin tehdään ratkaisuja, jotka antavat mahdollisuuden muokata tiloja tarpeen mukaan. Kaikissa ratkaisuissa huomioidaan arkistotilojen eritysvaatimukset arkistoitavan aineiston suojaamiseksi.

Kaupunginarkisto aloitti toimintansa vuonna 1936 ja se on maamme ensimmäinen kunnallinen keskusarkisto.  Arkiston tehtävänä on huolehtia kaupungin pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista ja ottaa vastaan tamperelaisia yksityisarkistoja. Kaupunginarkiston kokoelmat ovat laajuudeltaan noin kuusi hyllykilometriä ja kattavat kolme arkistoholvia. Lisäksi osa aineistoista on digitaalisessa muodossa sähköisissä palveluissa.

Uusi arkistorakennus nousee osoitteeseen Saavutustenkatu 1, joka sijaitsee Tampereen teknillisen yliopiston kampuksen lähellä. Etäisyys Keskustorilta linnuntietä on noin 11 km. Uuteen rakennukseen pääsee helposti kulkemaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Sijainti
Saavutustenkatu 1, Hervanta

Aikataulu
Rakennustyöt aloitettiin marraskuussa 2021. Rakennustyöt valmistuvat tammikuussa 2023 ja rakennus otetaan vaiheittain käyttöön helmikuussa 2023.

Kustannusarvio
7 335 000 euroa

Rakennuttaja
Tampereen Tilapalvelut Oy
Projektipäällikkö Tarja Porovuori

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehtitoimisto Q’ARK Oy

LVIA-suunnittelu
Sol-Air Oy

Sähkösuunnittelu
Ramboll Finland Oy

Rakennesuunnittelu
A-insinöörit Suunnittelu Oy

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Tuukka Tuominen
Talotekniikkapäällikkö

Puhelin ​​​​​​​0400 786 867

Tutustu työhömme

Sammon koulu ja päiväkoti, uudisrakennus

Sammon koulu sai mittavan laajennuksen ja kokonaan uuden päiväkodin.

Kisapuiston päiväkoti, uudisrakennus

Etelä-Hervantaan rakennetaan uusi Kisapuiston päiväkoti vanhan puretun päiväkodin ja koulun tontille.