Hyppää sisältöön

Sammon koulu ja päiväkoti, uudisrakennus

Jaa somessa:

Sammon koulu ja päiväkoti, uudisrakennus

Sammon koulun ja päiväkodin uudisrakennus on valmistunut ja koulua kalustetaan parhaillaan. Oppilaat siirtyvät asteittain uudisrakennuksen puolelle tilojen viimeistelytöiden ja kalustuksen valmistuessa.

Sammon koulun sydämenä toimii upea iso tila, josta nousevat leveät rappuset toiseen kerrokseen. Tilan ala-aulaa käytetään sekä ruokailutilana että esitystilana, jolloin esitystä voidaan katsoa portailta. Aulan takana oleva tanssisali voidaan myös ottaa esityskäyttöön.

Valoisa aula, jossa keskellä leveät rappuset ylös.
Koulun valoisa aula toimii esitystilana ja ruokalana.

Sammon urheilupainotteisessa koulussa on suuri, yli 1200 neliön suuruinen liikuntasali, joka voidaan jakaa väliverholla kolmeen osaan. Liikuntasali on myös alueen toimijoiden iltakäytössä; iltakäytön sisäänkäynti sijaitsee Väinämöisenkadulla pienen pysäköintialueen yhteydessä.

Suuri liikuntasali.
Suuri liikuntasali on kooltaan yli 1200 neliötä.

Niin aulassa kuin muuallakin koulussa on taideteoksia, jotka on tilattu Tampereen Taidemuseon kautta. Taiteen ovat suunnitelleet ja valmistaneet nuoret tamperelaiset taiteilijat. Esimerkiksi toiseen kerrokseen auki olevan aulan seinällä on suuri taideteos, joka näyttää aaltomaisten peilien ansiosta erilaiselta eri kulmista katsottuna. Taiteeseen käytettiin prosentti koko hankkeen arvosta, mikä teki näin suuressa hankkeessa yli 200 000 euroa.

Taideteos, jossa kolme merikasvin näköistä hahmoa, joiden takana aaltoilevia peilejä.
Koulun seinillä on taidetta, jota ovat suunnitelleen nuoret tamperelaiset taiteilijat.

Sammon uusi koulurakennus on mitoitettu 750 oppilaalle (luokat 0–9), josta esiopetuksen osuus on noin 75 oppilasta. Koulussa järjestetään myös Sammon koulupolun keskitetty erityisopetus noin 100 oppilaalle. Päiväkotiin on rakennettu tilat kuudelle ryhmälle eli noin 120 lapselle. Myös päivähoidon keskitetty erityinen tuki järjestetään Sammon kampuksen uudessa päiväkodissa.

Koulun energiatehokkuusluokka on A, mikä on uudisrakennuksen viimeisimpien määräysten mukainen. Lämmitykseen tarvittavan energian tarvetta vähennetään ilmanvaihdon talteenotolla ja seinien ja ikkunoiden hyvällä lämmöneristyksellä. Rakennuksessa on LED-valaistus ja katolle on asennettu aurinkosähköpaneelit, joilla katetaan osa koulun energiankulutuksesta.

Vaalea isoikkunainen rakennus tienristeyksessä.
Havainnekuva Sammon koulun ja päiväkodin ulkonäkymästä.

Sijainti:
Kaupinkatu 29 / Väinämöisenkatu 1, Tampere

Aikataulu:
Rakennustyöt aloitettiin tammikuussa 2021 ja työt valmistuivat lokakuussa 2022.

Kustannusarvio:
Hankkeen kustannusarvio on 28 000 000 € (alv 0 %).

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Tuukka Tuominen

Pääurakoitsija:
Rakennusliike J. Malm Oy

Pääsuunnittelija:
Arkkitehdit von Boehm-Renell Oy

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Tuukka Tuominen
Projektipäällikkö

Puhelin 0400 786 867

Tutustu työhömme

Tampereen virastotalon peruskorjaus ja laajennus

Tampereen virastotalon peruskorjaus ja laajennus aloitetaan toukokuussa 2023, ja rakennustyöt valmistuvat kesällä 2026. Tampereen Tilapalvelut toimii hankkeen rakennuttajana, ja projektinjohtourakoitsijaksi on valittu YIT Suomi Oy.

Pyynikintie 2, perusparannus

Pyynikintie 2:n rakennus on perusparannettu koulujen väistötilaksi, yläkoulujen aineopetustiloiksi sekä Hatanpään lukion pysyviksi tiloiksi.

Messukylän koulun perusparannus

Messukylän koulun vanhimmat puiset koulurakennukset sekä kivirakennus on perusparannettu.