Hyppää sisältöön

Raholan päiväkodin perusparannus

Jaa somessa:

Raholan päiväkodin perusparannus

Päivitetty 5.10.2023

Vuonna 1992 valmistuneessa Raholan päiväkodissa tehdään täydellinen perusparannus, jossa myös kalusteet, varusteet ja piha-alue uudistuvat.

Rakennuksessa tehdään korjauksia ulkokuoreen, sisätiloihin ja piha-alueelle. Rakennus perusparannetaan vastaamaan nykyaikaista päiväkotikäyttöä ja sen tarpeita. Päiväkodissa on 80 lasta neljässä ryhmässä; päiväkodin hoitopaikkaluku säilyy ennallaan.

Päiväkodin tilojen järjestys säilyy pääosin ennallaan. Tiloihin tehdään joitakin toiminnallisia parannuksia ja muutoksia, jotta ne vastaisivat paremmin nykyistä tarvetta. Kaikki tilapinnat, kalusteet ja varusteet uusitaan.

Leikkipihassa ja siihen liittyvillä liikenneväylillä pihan rakenteet uusitaan. Nykyinen puusto pyritään säilyttämään siten, että vain huonokuntoiset puut kaadetaan ja tilalle istutetaan uudet. Vanha katos puretaan ja sen tilalle rakennetaan uudet sadekatokset. Lisäksi pihalle rakennetaan uusi leikkivälinevarasto ja vaunuvarasto.

Pysäköintialueelle toteutetaan yksi latauspiste sähkökäyttöisille kulkuneuvoille. Lisäksi viidesosaan pysäköintipaikoista on suunniteltu putkitukset sähkökaapeleita varten, jotta niihin voidaan asentaa latauspisteet myöhemmin. Sähköavusteisille polkupyörille tulee neljä latauspaikkaa.

Raholan päiväkoti on siirtynyt väistötiloihin Länsi-Tesoman päiväkotiin perusparannuksen ajaksi. Raholan päiväkodin uudistuneet tilat otetaan käyttöön elokuussa 2024.

Raholan päiväkodin julkisivu kaakkoon ja lounaaseen.

Sijainti
Jurvalankatu 3

Aikataulu
Perusparannus alkoi elokuussa 2023. Työt valmistuvat kesäkuussa 2024 ja rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2024.

Kustannusarvio
Hankkeen kustannusarvio on 3 590 000 euroa.

Rakennuttaja
Tampereen Tilapalvelut Oy, Tero Keisu

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Tampereen Tilapalvelut Oy

Pääurakoitsija
Tampereen Tasorakennus Oy

LVIA-suunnittelu
Sol-Air Oy

Sähkösuunnittelu
Rejlers Oy

Rakenne-, akustiikka- ja pohjarakennesuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Tero Keisu
Hankepäällikkö

Puhelin ​​​​​​​040 621 3217

Tutustu työhömme

Nekalan koulun muutos kulttuurin tiloiksi

Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tiloiksi on aloitettu. Tilat remontoidaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoiden käyttöön, ja tilat pyritään saamaan käyttöön tammikuussa 2026.   

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.