Hyppää sisältöön

Pyynikin uimarannan huoltorakennus, uudiskohde

Jaa somessa:

Pyynikin uimarannan huoltorakennus

Tampereelle Pyynikin uimarannalle on rakennettu uusi huoltorakennus. Huoltorakennus on suunniteltu palvelemaan sekä Pyynikin uimarannan että Rosendahlin rannan käyttäjiä. 137 m² kokoisessa huoltorakennuksessa on pukuhuone- ja wc-tilat, uimavalvojien sosiaalitilat sekä tilat kioskille.

Pyynikin uimaranta on yksi Tampereen merkittävimmistä rannoista ja kävijämääriltään suurin; rannalla on kävijöitä kesäkaudella jopa 1500 henkilöä päivässä. Ennen huoltorakennuksen valmistumista Pyynikin rannan varustelutaso oli riittämätön suhteessa kävijämääriin sekä nykyisin uimarannoille asetettaviin vaatimuksiin. Etenkin wc-tilojen puute oli aiemmin ongelmana.

Uusi huoltorakennus on suunniteltu siten, että tilankäyttö on tehokasta ja perusratkaisu on käytännöllinen, kestävä ja kustannustehokas. Tiivis pohjaratkaisu mahdollistaa lyhyet yhteydet rakennuksen sisällä sekä vähentää mm. lämmitys- ja siivouskustannuksia. Myös esteettömyys on otettu huomioon niin liikkumisen, näkemisen, kuulemisen kuin ymmärtämisenkin kannalta. Rakennukseen on valittu mahdollisimman energiatehokkaat järjestelmät ja laitteet, ja ratkaisuissa on huomioitu rakennuksen helppokäyttöisyys ja turvallisuus.

Matala rakennus, jonka edessä kivetystä, takana järvi ja puita.

Sijainti:
Jalkasaarentie 7

Aikataulu:
Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2023 ja valmistuivat lokakuussa 2023.

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy

Kustannusarvio:
1 100 000 €

Tutustu työhömme

Ahvenisjärven koulu, uudisrakennus

Ahvenisjärven koulun rakennustyöt ovat alkaneet. Hervantaan nousee uusi koulu noin 1100 oppilaalle vanhan puretun koulurakennuksen paikalle. Kouluun tulee tilat perusopetuksen luokille 1–9 sekä esiopetukselle.

Kulttuuritalo Laikku, julkisivun perusparannus

Kulttuuritalo Laikun julkisivua perusparannetaan. Remontissa julkisivurappaus uusitaan, rapatut koristeet ja kipsikoristeet kunnostetaan ja eteläsivun ikkunat uusitaan. Myös vesikatto kunnostetaan ja huoltomaalataan.