Hyppää sisältöön

Messukylän koulun puurakennukset on kunnostettu

Jaa somessa:

Messukylän koulun puurakennukset on kunnostettu

Messukylän koulun vanhojen puurakennusten perusparannukset ovat valmistuneet. Puurakennus 1:n remontti valmistui vuoden 2022 lopulla, ja puurakennus 2 kunnostettiin vuonna 2021. Tämän vuoden alussa käynnistyi koulun kivirakennuksen kunnostus, jonka on määrä valmistua tammikuussa 2024.  

Puurakennus 1 on rakennushistoriallisesti arvokas, ja se otettiin huomioon perusparannuksen suunnittelussa. Rakennuksesta huokuu vanhan ajan tunnelma, vaikka kaikki pinnat on uusittu. Jokaisessa rakennuksen neljästä luokkahuoneesta on rakennuksen henkeen sopiva tapetti ja kauniit puulattiat. Vanhat kaakeliuunit ja ovet on säilytetty ja kunnostettu.

Kuvia puurakennus 1:stä:

Oppilaat pääsivät muuttamaan kunnostettuun koulutaloon viikko ennen joulua. Koulun rehtori Karita Boström kertoo, että remontti pysyi aikataulussa ja oppilaat olivat innoissaan uusiin tiloihin pääsystä. ”Oppilaista oli mukava päästä takaisin puurakennukseen. Remontin aikana asiat ovat sujuneet jouhevasti, vaikka toki henkilökunnalle on aiheutunut ylimääräistä työtä, kun tavaroita on siirrelty paikasta toiseen”, Boström kertoo.

Vuosi sitten kunnostettu puurakennus 2 on myös hyvä esimerkki vanhasta koulutalosta, joka on perusparannettu vanhaa kunnioittaen ja nykyisten opiskeluvaatimusten mukaisesti. Rakennuksesta tehtiin remontissa saavutettava, joten kaksikerroksiseen taloon tuli hissi pyörätuolia varten. Remontissa rakennukseen lisättiin myös aukaistavia väliseiniä. Talossa ollut vahtimestarin asunto purettiin ja sen paikalla on nyt luokkatila.

Kuvia puurakennus 2:sta:

Messukylän koulun alue on suojaisa oma pihapiirinsä, jota reunustavat useat eri aikoina rakennetut koulutalot. Juuri remontoitu rakennus on nykyisen Tampereen vanhin koulurakennus. Talo on valmistunut vuonna 1886, jolloin Messukylä oli vielä oma pitäjänsä eikä kuulunut Tampereeseen. Toisen puutalon rakentaminen aloitettiin heti ensimmäisen rakennuksen valmistuttua, koska kaikki oppilaat eivät mahtuneet valmistuneeseen koulutaloon. Toista puurakennusta on sen valmistumisen jälkeen vielä kahteen kertaan laajennettu.

Koulun kivirakennus valmistui vuonna 1926, ja ruokalarakennus vuonna 1991. Tontilla on myös siirtokelpoinen rakennus, jonka ansiosta koululaisten ei tarvitse siirtyä kauemmas kolme vuotta kestävien remonttien aikana. Messukylän koulussa on noin 350 oppilasta, esikoulusta kuudenteen luokkaan saakka. Henkilökuntaa on 35.

Messukylän koulun perusparannusten viimeinen vaihe on nyt käynnissä, kun koulun kivirakennusta perusparannetaan. Koulun viereiselle tontille nousee myös parasta aikaa uusi päiväkoti, joka otetaan käyttöön tammikuussa 2024.

Sijainti:
Kyläojankatu 6, 33700 Tampere.

Aikataulu:
Rakennustyöt ovat alkaneet tammikuussa 2021 ja rakennustyöt valmistuvat marraskuussa 2023.

Kustannusarvio:
Hankkeen kustannusarvio on 7 975 000 € (alv 0 %)

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Petri Saarinen

Pääurakoitsija:
Pirkanmaan Mestari-Rakentajat Oy

Pääsuunnittelija:
Arkkitehtitoimisto Forssi Oy

LVIAS-suunnittelu:
Rejlers Finland Oy

Rakenne- ja akustiikkasuunnittelu:
A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Petri Saarinen
Hankeinsinööri

Puhelin 040 767 1981

Tutustu työhömme

Kaupin pesäpallostadionin oheistilat

Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin katetun katsomorakennuksen yhteyteen rakennetaan oheistilat kolmeen kerrokseen.

Kisapuiston päiväkoti, uudisrakennus

Etelä-Hervantaan rakennettiin uusi Kisapuiston päiväkoti vanhan puretun päiväkodin ja koulun tontille.

Härmälän koulun ja kirjaston perusparannus

Härmälän koulun kiinteistölle tehdään mittava perusparannus