Hyppää sisältöön

Kulttuuritalo Laikku, julkisivun perusparannus

Jaa somessa:

Kulttuuritalo Laikku, julkisivun perusparannus

Kulttuuritalo Laikun julkisivua perusparannetaan. Remontissa julkisivurappaus uusitaan, rapatut koristeet ja kipsikoristeet kunnostetaan ja eteläsivun ikkunat uusitaan. Myös vesikatto kunnostetaan ja huoltomaalataan.

Kulttuuritalo Laikku, joka tunnettiin aiemmin nimellä Vanha kirjastotalo, on valmistunut vuonna 1925. Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Jussi ja Toivo Paatela. Rakennus edustaa tyyliltään pohjoismaista klassismia.

Vanha kirjastotalo toimi kaupunginkirjastona vuoteen 1986 asti. Vuosina 1986–1988 kirjastotalossa tehtiin suuri peruskorjaus ja rakennus muutettiin Tampereen kaupungin kouluviraston ja kulttuuritoimiston tiloiksi. Vuonna 2016 rakennukseen tehtiin kattava peruskorjaus, jolloin uusittiin LVISA-järjestelmiä, rakennettiin uusi IV-konehuone ullakkotiloihin, uusittiin kattorakenteet sekä tehtiin joitakin tilamuutoksia.

Kulttuuritalo on avoinna perusparannuksen ajan; näyttelyissä ja tapahtumissa voi käydä olosuhteet huomioiden.

Rakennus on peitetty Lastenkulttuurikeskus Rullan ja Taidekaaren toiminnassa syntyneillä taideteoksilla.
Rakennus on peitetty Lastenkulttuurikeskus Rullan ja Taidekaaren toiminnassa syntyneillä taideteoksilla.

Sijainti
Keskustori 4

Kustannusarvio
1 200 000 €

Aikataulu
Rakennustyöt on aloitettu helmikuussa 2024 ja ne valmistuvat marraskuussa 2024.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehdit MY Oy

Rakennesuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Rakennuttaminen
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Tero Keisu

 

Sivun yläosan kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Tero Keisu
Hankepäällikkö

Puhelin ​​​​​​​040 621 3217

Tutustu työhömme

Pyynikin uimarannan huoltorakennus, uudiskohde

Pyynikin uimarannalle on rakennettu uusi huoltorakennus. Huoltorakennus on suunniteltu palvelemaan sekä Pyynikin uimarannan että Rosendahlin rannan käyttäjiä.

Tahmelan päiväkoti, uudisrakennus

Tahmelaan rakennetaan uusi massiivihirsinen päiväkoti vanhan puretun päiväkodin tilalle.