Hyppää sisältöön

Kissanmaan perhetukikeskuksen työntekijät voivat seurata rakennuksen sisäilmaa

Jaa somessa:

Kissanmaan perhetukikeskuksen työntekijät voivat seurata rakennuksen sisäilmaa

Kissanmaan perhetukikeskuksella kokeillaan uutta tapaa hallita sisäilmaolosuhteita. Perhetukikeskuksella toteutetaan sisäilmaympäristön valvontaa, jota tilojen käyttäjä voi seurata omalla työpaikallaan. Seurantatiedot näkyvät myös Tilapalvelujen asiantuntijoille. Tilapalvelut tekee seurannan yhteistyössä sisäilman analysointiin perehtyneen 720 Degrees Oy:n kanssa.

Sisäilman valvonta on aloitettu kesäkuussa 2018 ja kestää vähintään vuoden. Perhetukikeskuksen tiloihin on asennettu antureita, jotka mittaavat tilojen lämpötilaa, suhteellista ilmankosteutta, hiilidioksidipitoisuutta, pienhiukkasia sekä voceja eli haihtuvia orgaanisia yhdisteitä.

Kokeilulla halutaan palvella tilojen käyttäjiä. Käyttäjät saavat kolme tablettitietokonetta, jotka kertovat heille ajantasaista tietoa rakennuksen sisäilmaolosuhteista.

Tilapalveluiden ylläpitoasiantuntija Eero Närjänen

Anturit mittaavat ja tabletit kertovat

Käyttäjille näkyvät, ymmärrettävästi esitetyt sisäilman seurantatiedot tukevat avointa viestintää ja poistavat mahdollista epätietoisuutta. Käyttäjä voi esimerkiksi tabletilta tarkistaa, millainen lämpötila missäkin päin rakennusta on. Tableteilla käyttäjä voi myös antaa palautetta siitä, miltä tiloissa tuntuu olla ja työskennellä.

Mittausantureita on asennettu erilaisiin tiloihin, niin isoihin työtiloihin kuin pienempiin neuvotteluhuoneisiinkin. Jokaisen anturin mittaustuloksia voi seurata erikseen. Seuranta antaa sekä välitöntä palautetta että tallentaa historiatietoa tilojen olosuhteista. Tuloksia myös verrataan esimerkiksi ulkoilman olosuhteisiin.

Perhetukikeskuksessa on uudempia ja vanhempia tiloja. Seurannan avulla näemme sekä uuden että vanhan osan olosuhteet ja onko niissä eroja. Mittaustiedot auttavat meitä tekemään tarvittavia kiinteistönhoitoratkaisuja järkevällä tavalla.

Tilapalveluiden ylläpitoasiantuntija Eero Närjänen

Jutellaanko lisää?

KIINTEISTÖJEN YLLÄPITO

Ylläpidon yhteystiedot

Tutustu työhömme

Nekalan koulun muutos kulttuurin tiloiksi

Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tiloiksi on aloitettu. Tilat remontoidaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoiden käyttöön, ja tilat pyritään saamaan käyttöön tammikuussa 2026.   

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.