Hyppää sisältöön

Johanneksen koulutalon lisärakennuksen rakentaminen

Jaa somessa:

Johanneksen koulutalon lisärakennus on energiatehokkaan rakentamisen pilottikohde

 

Juhannuskylän koulun käyttöön tullut Pikkukoulu rakennettiin Johanneksen koulutalon yhteyteen Erkkilänkadun varteen. Lisärakennus helpottaa vanhan kivirakennuksen tilanahtautta, kun 1- ja 2-luokat saivat luokat uudesta rakennuksesta. Se mahdollisti myös esiopetuksen siirtämisen koululle, jolloin Jussinkylän päiväkotiin saatiin lisää tilaa.

 

Hankkeen toteutus

Hanke toteuttiin siirtokelpoisena rakennuksena, joka rahoitettiin leasing-rahoituksella. Moduulit valmistettiin sateelta suojassa Perniössä Teijo-Talot Oy:n tehtaalla ja siirrettiin erikoiskuljetuksena rakennuspaikalle.

Rakennuksen ympäristössä on useita vanhoja arvokkaita rakennuksia ja rakennuksen suunnittelussa tämä on otettu huomioon sopeuttamalla rakennuksen arkkitehtonista ilmettä vanhaan kulttuurimaisemaan. Siirtokelpoisuudestaan huolimatta rakennus ei ole tilapäisratkaisu ja teknisiltä ratkaisuiltaan se soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön.

Energiatehokkaan rakentamisen pilottikohde

Rakennus on Tampereen kaupungin energiatehokkaan rakentamisen pilottikohde, jota on ollut kehittämässä Tilapalvelut Oy:n asiantuntijoiden lisäksi ollut muun muassa VTT. Rakennus täyttää vuonna 2018 voimaan astuneet lähes nollaenergiarakentamisen määräykset ja edustaa energialuokkaa A. Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä on suunniteltu uudella tavalla ja sitä hyödynnetään varsinaisen ilmanvaihdon lisäksi rakennuksen lämmittämiseen ja kesällä viilentämiseen. Rakennuksessa ei ole lainkaan perinteisiä lämmityspattereita.

Rakennus täyttää vuonna 2018 voimaan astuneet lähes nollaenergiarakentamisen määräykset.

Sijainti

Erkkilänkatu 8 / Postikatu 2

Aikataulu

  1. Maanrakennustyöt kesäkuussa 2018
  2. Siirtokelpoisten tilaelementtien asennus kesä-heinäkuun vaihteessa 2018
  3. Sisätilojen käyttöönotto 8.8.2018
  4. Lisärakennuksen välituntipiha ja koko hanke valmistuvat elokuun lopussa 2018

Rakennuttaja

Tampereen Tilapalvelut Oy, hankepäällikkö Antti Lakka

Toimittaja ja kvr-urakoitsija

Teijo-Talot Oy

Suunnittelu

Pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto RCO Oy
Rakenne- ja LVI-suunnittelu Suunnittelulinja Oy
Sähkösuunnittelu Sähkö Nurmi Oy
Energia-asiantuntija VTT Expert Services Oy

Jutellaanko lisää?

Antti Lakka
Hankepäällikkö

Puhelin 040 553 8008

Tutustu työhömme

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan. 

Ahvenisjärven koulu, uudisrakennus

Ahvenisjärven koulun rakennustyöt ovat alkaneet. Hervantaan nousee uusi koulu noin 1100 oppilaalle vanhan puretun koulurakennuksen paikalle. Kouluun tulee tilat perusopetuksen luokille 1–9 sekä esiopetukselle.

Kulttuuritalo Laikku, julkisivun perusparannus

Kulttuuritalo Laikun julkisivua perusparannetaan. Remontissa julkisivurappaus uusitaan, rapatut koristeet ja kipsikoristeet kunnostetaan ja eteläsivun ikkunat uusitaan. Myös vesikatto kunnostetaan ja huoltomaalataan.