Hyppää sisältöön

Eteläpuiston päiväkoti ja koulu

Jaa somessa:

Eteläpuiston päiväkoti ja koulu

Julkaistu 26.5.2023

Eteläpuiston päiväkodin ja koulun rakentaminen on alkanut. Kolmikerroksiseen rakennukseen tulee tilat päiväkodin lapsille sekä esi- ja alkuopetuksen koululaisille, yhteensä noin 150 hengelle. Henkilökuntaa on noin 40 työntekijää.

Rakennus valmistuu toukokuussa 2024 ja pihatyöt kesäkuussa 2024. Rakennuksen käyttöönotto on elokuussa 2024. Päiväkodin valmistumisen jälkeen luovutaan vanhasta Koulukadun päiväkodista.

Uudisrakennus nousee samalle tontille, jossa sijaitsee arkkitehti Birger Federleyn vuonna 1905 suunnittelema De Gamlas Hem -rakennus. Rakennuksessa toimii Pirkanmaan musiikkiopisto. Uusi päiväkoti ja koulu sijoitetaan tontin rakentamattomaan länsiosaan.

Uudisrakennuksen tilat on suunniteltu siten, että niitä voidaan muokata eri tilanteisiin ja eri toimijoille sopiviksi. Suunnittelussa on otettu huomioon myös rakennuksen iltakäyttö, mm. Pirkanmaan musiikkiopisto voi käyttää tiloja iltapäivisin ja iltaisin. Rakennukseen tulee hissi ja tiloihin on esteetön pääsy.

Rakennuksen suunnitteluvalinnoissa huomioidaan helposti huollettavat, korjattavat ja päivitettävät rakenteet ja materiaalit sekä elinkaarenaikainen hiilijalanjälki ja elinkaarikustannukset. Kylmien varastojen ja katosten vesikatoille toteutetaan viherkatto.

Rakennusten sähkö-, tieto-, turva- ja valvontajärjestelmien ja niihin kiinteästi liitettyjen laitteiden suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana ovat helppokäyttöisyys, huollettavuus, turvallisuus ja elinkaaritalous. Järjestelmät ja laitteet valitaan mahdollisimman energiatehokkaiksi.

Eteläpuiston päiväkoti ja koulu_luoteesta nettiin
Kolmekerroksinen koulurakennus pihan puolelta kuvattuna, edessä nurmikko.

Sijainti
Koulukatu 23

Aikataulu
Rakennus valmistuu toukokuussa 2024 ja pihatyöt kesäkuussa 2024. Rakennuksen käyttöönotto on elokuussa 2024.

Kustannusarvio
Hankkeen kustannusarvio on 10 550 000 euroa.

Rakennuttaja
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Petri Koivusilta

Pääsuunnittelu
Tilatakomo Oy

LVIA-suunnitelu
Sweco Talotekniikka Oy

Sähkösuunnittelu
Rejlers Oy

Rakennesuunnittelu
Sweco Rakennetekniikka Oy

Pohjarakennesuunnittelu
Taratest Oy

Akustiikkasuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Petri Koivusilta
Hankeinsinööri

Puhelin ​​​​​041 730 5496

Tutustu työhömme

Nekalan koulun muutos kulttuurin tiloiksi

Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tiloiksi on aloitettu. Tilat remontoidaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoiden käyttöön, ja tilat pyritään saamaan käyttöön tammikuussa 2026.   

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.