Hyppää sisältöön

Ahvenisjärven koulu, uudisrakennus

Jaa somessa:

Ahvenisjärven koulu, uudisrakennus

Julkaistu 14.6.2024

Ahvenisjärven koulun rakennustyöt ovat alkaneet. Hervantaan nousee uusi koulu noin 1100 oppilaalle vanhan puretun koulurakennuksen paikalle. Kouluun tulee tilat perusopetuksen luokille 1–9 sekä esiopetukselle.

Rakennuksen julkisivu on pääsääntöisesti punaista ja vaalea tiiltä, jonka ohella on käytetty puisia ja peltisiä tehostepintoja.

Tontin reunoilla ja pohjoispuolella sijaitsevat viheralueet säilytetään ja kunnostetaan, ja reunoille istutetaan uusia puita lisäämään varjopaikkoja. Piha-alueelle rakennetaan myös uusia sade- ja aurinkokatoksia. Rakennuksen katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä.

Rakennus jakautuu kolmeen rakennusosaan. Länsipuolen kaksikerroksiseen siipeen sijoittuvat käsityön tilat, keittiö ja linjastot, päiväkodin ruokailutila, liikuntatilat, musiikkiluokka, henkilökunnan työ- ja taukotilat sekä sosiaalitilat, sekä kouluterveydenhuollon ja oppilashuollon tilat. Keskimmäiseen osaan sijoittuvat koulun ruokasali, opetusporras, iltakäytön pääsisäänkäynti sekä vahtimestarin tila. Itäpuolen kolmekerroksiseen osaan sijoittuvat esi- ja perusopetuksen luokkatilat sekä aineopetuksen tiloja.

Ruokasali on suunniteltu korkeaksi tilaksi ja sen yhteydessä sijaitsee monikäyttöinen opetusporras, joka toimii myös katsomona esitysten aikana. Kouluun toteutetaan iso liikuntasali sekä pienempi monitoimisali, jotka palvelevat oppilaiden lisäksi ilta- ja viikonloppukäyttäjiä sekä myöhemmin rakennettavaa päiväkotia.

Tiloissa huomioidaan esteettömyys liikuntaesteisten, kuulo- ja näkövammaisten kannalta. Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomioitava tilojen hyvään äänenvaimennukseen, huoneakustiikkaan sekä ergonomiaan.

Rakennus on kengätön koulu; oppilaat ja henkilökunta sekä iltakäyttäjät jättävät kenkänsä sisäänkäyntien yhteydessä sijaitseviin kenkäeteisiin.

Rakentamisen aikana koulun väistötiloina toimivat Etelä-Hervannan uusi koulu sekä Tampereen yliopiston Hervannan kampus.

Kolmekerroksinen kivirakennus, jonka edessä koulun piha.
Havainnekuva Ahvenisjärven koulusta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Lehtonen Peltonen Valkama Oy

Sijainti
Opiskelijankatu 25b 

Aikataulu
Rakennustyöt käynnistyvät toukokuun viimeisellä viikolla 2024 ja kestävät kaksi vuotta. Koulu avautuu oppilaille elokuussa 2026. 

Kustannusarvio
28 150 000 euroa 

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehtitoimisto Lehto-Peltonen-Valkama Oy 

Pihasuunnittelu
Maisema-arkkitehtitoimisto STUDIO TERRA Oy 

LVI-suunnittelu
Insinööritoimisto Erkki Leskinen Oy 

RAU-suunnittelu
Insinööritoimisto Erkki Leskinen Oy 

Sähkösuunnittelu
Rejlers Rakentaminen Oy 

Rakennesuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy 

Akustiikkasuunnittelu
A-Insinöörit Suunnittelu Oy 

AV-laitesuunnittelu
Atea Finland Oy 

Keittiösuunnittelu
Design Lime Oy 

GEO-suunnittelu
Taratest Oy 

Pääurakoitsija
Skanska 

Putkiurakoitsija
ESP Tekniikka Oy 

Ilmanvaihtourakoitsija
ESP Tekniikka Oy 

Sähköurakoitsija
Novasähkö Oy 

Rakennusautomaatiourakoitsija
Fidelix Oy 

Rakennuttaminen
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Panu Hirvonen 

 

Muualla aiheesta
Ahvenisjärven koulun rakennustyöt käynnistyvät Tampereella | www.skanska.fi

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Panu Hirvonen
Hankepäällikkö

Puhelin ​​​​​​​040 806 4055

Tutustu työhömme

Nekalan koulun muutos kulttuurin tiloiksi

Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tiloiksi on aloitettu. Tilat remontoidaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoiden käyttöön, ja tilat pyritään saamaan käyttöön tammikuussa 2026.   

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.