Hyppää sisältöön

Pyynikin uimarannan huoltorakennus, uudiskohde

Jaa somessa:

Pyynikin uimarannan huoltorakennus

Julkaistu 21.5.2024

Tampereelle Pyynikin uimarannalle on rakennettu uusi huoltorakennus. Huoltorakennus on suunniteltu palvelemaan sekä Pyynikin uimarannan että Rosendahlin rannan käyttäjiä. 137 m² kokoisessa huoltorakennuksessa on pukuhuone- ja wc-tilat, uimavalvojien sosiaalitilat sekä tilat kioskille.

Pyynikin uimaranta on yksi Tampereen merkittävimmistä rannoista ja kävijämääriltään suurin; rannalla on kävijöitä kesäkaudella jopa 1500 henkilöä päivässä. Ennen huoltorakennuksen valmistumista Pyynikin rannan varustelutaso oli riittämätön suhteessa kävijämääriin sekä nykyisin uimarannoille asetettaviin vaatimuksiin. Etenkin wc-tilojen puute oli aiemmin ongelmana.

Uusi huoltorakennus on suunniteltu siten, että tilankäyttö on tehokasta ja perusratkaisu on käytännöllinen, kestävä ja kustannustehokas. Tiivis pohjaratkaisu mahdollistaa lyhyet yhteydet rakennuksen sisällä sekä vähentää mm. lämmitys- ja siivouskustannuksia. Myös esteettömyys on otettu huomioon niin liikkumisen, näkemisen, kuulemisen kuin ymmärtämisenkin kannalta. Rakennukseen on valittu mahdollisimman energiatehokkaat järjestelmät ja laitteet, ja ratkaisuissa on huomioitu rakennuksen helppokäyttöisyys ja turvallisuus.

Matala rakennus, jonka edessä kivetystä, takana järvi ja puita.

Sijainti:
Jalkasaarentie 7

Aikataulu:
Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2023 ja valmistuivat lokakuussa 2023.

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy

Kustannusarvio:
1 100 000 €

Tutustu työhömme

Nekalan koulun muutos kulttuurin tiloiksi

Nekalan koulun sisäilmakorjaus ja muutos kulttuurin tiloiksi on aloitettu. Tilat remontoidaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoiden käyttöön, ja tilat pyritään saamaan käyttöön tammikuussa 2026.   

Aleksanterin koulun perusparannus

Aleksanterin koulun kolme koulurakennusta peruskorjataan. Rakennuksissa nykyaikaistetaan tekniikkaa ja päivitetään sisätilat vastaamaan nykyajan kouluympäristön vaatimuksia, kunnioittaen samalla rakennuksen historiaa. Myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.