Hyppää sisältöön

Tampereen Keskusvirastotalon peruskorjaus ja laajennus alkaa keväällä 2023

Jaa somessa:

Keskusvirastotalon peruskorjaus ja laajennus alkaa keväällä 2023

Tampereen keskusvirastotalon peruskorjaus ja laajennus aloitetaan keväällä 2023, ja rakennustyöt valmistuvat kesällä 2026. Tampereen Tilapalvelut toimii hankkeen rakennuttajana, ja projektinjohtourakoitsijaksi on valittu YIT Suomi Oy.

Hanke käsittää perusparannusosan ja laajennuksen. Virastotalon Puutarhakadun puoleinen osa puretaan ja tilalle rakennetaan viisikerroksinen uudisosa. Vanhan kiinteistön eteläinen ja pohjoinen osa peruskorjataan.

Keskusvirastotalo on rakennushistoriallisesti arvokas rakennus, joka on asemakaavassa suojeltu. Virastotalossa sijaitsee myös valtuustosali. Peruskorjattavaan ja laajennettavaan virastotaloon keskitetään nykyisen keskusvirastotalon sekä Frenckellin henkilöstö, jolloin virastotalo on jatkossa noin 900 työntekijän toimisto. Virastotalon katutasoa avataan laajasti kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.

”On hienoa päästä tekemään yhteistyötä YIT:n kanssa tällaisessa yhteistoiminnallisessa hankkeessa. Tampereen virastotalon perusparannus ja laajennus on Tampereen Tilapalvelut Oy:n historian suurin hanke ja olemme ottaneet mielenkiinnolla tämän haasteen vastaan. Tiloja rakennetaan kuitenkin käyttäjille ja kaupunkilaisille. Haluamme onnistua siinä tavoitteessa mahdollisimman hyvin”, kertoo Tampereen Tilapalveluiden hankeinsinööri Petri Saarinen.

”YIT:llä on osaamista ja kokemusta hankkeelle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi, niin RTS-luokituksesta, energiatehokkuuden optimoinnista, hiilijalanjäljen määrittämisestä kuin vaihtoehtoisista energiamuodoista. Tavoitteenamme on yhteistyössä tilaajan kanssa hyödyntää uusiutuvan energian ratkaisuja, kuten aurinkosähköä ja kaukokylmää”, kertoo Tom Ekman, YIT:n Toimitilat-segmentin johtaja.

Rakennuksesta suunnitellaan ja rakennetaan terveellinen ja turvallinen, ja rakennukseen valitaan mahdollisimman energiatehokkaat järjestelmät ja laitteet. Tiloista tehdään monikäyttöiset ja muunneltavat, jotta niitä voi tulevaisuudessa muokata tarpeiden mukaan.

Ilmasta otettu kuva isosta valkoisesta rakennuksesta.
Havainnekuva uudesta keskusvirastotalosta (Kuva: KVA Architects)
Kahvilan sisätilaa: etualalla kasveja, taaempana pöytiä, tuoleja ja tiski.
Havainnekuva keskusvirastotalon kahviosta (Kuva: KVA Architects)

Sijainti
Aleksis Kiven katu 14 – 16 C

Aikataulu
Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2023 ja urakan on määrä valmistua kesällä 2026.

Kustannusarvio
Kehitysvaiheen jälkeiseen toteutusvaiheeseen tähtäävän rakennusurakan arvioitu kokonaisarvo on noin 48 miljoonaa euroa. Urakan arvo täsmentyy kehitysvaiheessa.

Rakennuttaja
Tampereen Tilapalvelut Oy
Projektipäällikkö Petri Saarinen

Projektinjohtourakoitsija
YIT Suomi Oy

YIT:n sijoittajauutinen: YIT on valittu Tampereen keskusvirastotalon peruskorjauksen ja laajennuksen toteuttajaksi

Miehen kasvokuva.

Jutellaanko lisää?

Petri Saarinen
​​​​​​​Hankeinsinööri

Puhelin ​​​​​​​040 767 1981

Tutustu työhömme

Valmistimme kamiinoja lahjoitettavaksi Ukrainaan

Tilapalvelujen metallitekniikan osastolla on valmistettu kuusi kamiinaa lahjoitettavaksi Ukrainaan.

Asiakastyytyväisyys on pysynyt hyvällä tasolla

Selvitimme Tilapalvelujen asiakastyytyväisyyden tasoa vuosittaisella asiakastyytyväisyyskyselyllä.