Hyppää sisältöön

Härmälän kirjaston perusparannus

Jaa somessa:

Härmälän kirjaston perusparannus

12.3.2020

Härmälän koulun kellarissa sijaitseva kirjasto oli ennen uudistusta ainoa esteellinen kirjasto Tampereella. Nyt valmistuneessa perusparannuksessa on liikuntaesteistenkin mahdollista nauttia kirjaston palveluista. Suunnittelun lähtökohtana oli siirtää vanhaksi käyneet tilat tälle vuosituhannelle alueen historia ja rakennuksen arkkitehtuuri huomioon ottaen.  Uutta on myös omatoimikirjastoksi muuttaminen. Kirjastokortilla voi lähitulevaisuudessa käyttää palveluita hyväkseen kirjaston aukioloajan ulkopuolella.

Porrashissillä pääsevät liikuntaesteisetkin kirjastoon.
Porrashissillä pääsevät liikuntaesteisetkin kirjastoon.

Lastenosastolle tehtiin lukunurkkaus, joka sai muotonsa kuumailmapallosta sekä porraskatsomo satutuntien kuuntelemiseen. Historiasta muistuttavat lattianpäällysteeseen leikattu lentokoneen varjo sekä seinälle kiinnitetyt printit entiseltä Härmälän lentokentältä ja kirjastosta juuri valmistuneena. Kattoon tullaan asentamaan vielä lentokoneen pienoismalli.

Lasten lukunurkka on kuumailmapallo.

Kirjaston akustiikkaan, ilmanvaihtoon ja valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota. Yleisvärityksessä pyrittiin talon arkkitehtuurin henkeen. Piristystä saatiin värikkäillä yksityiskohdilla ja kalusteiden raikkailla värivalinnoilla.

Lukusalissa voi keskittyä lehtien lukuun tai etäopiskeluun.

Arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta Tilapalveluiden hankkeessa vastasi Kari Salonen, LVI-suunnittelusta vastasivat Esa Pelttari ja Kimmo Pajula sekä sähkösuunnittelusta Ismo Järvinen. Valtteri Laine veti hanketta ja  valvojana toimi Jouni Huhtivuo.

Piki-pisteellä voi tutkia kirjaston aineistoa.

Teksti ja kuvat: Kari Salonen

Tutustu työhömme

Eteläpuiston päiväkoti ja koulu

Eteläpuiston päiväkodin ja koulun kolmikerroksiseen rakennukseen tulee tilat päiväkodin lapsille sekä esi- ja alkuopetuksen koululaisille.

Tammelan stadion

Tammelaan rakennetaan upea kokonaisuus, johon kuuluu uusi Tammelan jalkapallostadion sekä asuinkerrostaloja, kauppakeskus ja pysäköintilaitos. Stadioniin tulee 8000 katsomopaikkaa.