Hyppää sisältöön

Pispalan koulun perusparannus

Jaa somessa:

Pispalan koulun perusparannus

 

Pispalan koulu sijaitsee Ylä-Pispalan kaupunginosassa osoitteessa Pispalanharju 47. Rakennus valmistui vuonna 1915. Edellinen peruskorjaus on tehty vuonna 1984, ja lisäksi rakennus on vaatinut useita pienempiä muutos- ja korjaustoimenpiteitä.

Koulu on mitoitettu 300 oppilaalle, josta esiopetuksessa on 40. Koulussa on luokat 1–6 kaksisarjaisena. Perusparannus ei tule vaikuttamaan oppilasmäärään. Tilat on suunniteltu toimintakykyisemmiksi, ja lisäksi mahdollistetaan niiden iltakäyttö alueen asukkaille ja muille toimijoille.

Tulevat muutokset:

Rakennuksen kantavista rakenteista johtuen tilojen perusjärjestys säilyy pääosin ennallaan, ja muutoksilla keskitytään parantamaan toiminnallisuutta sekä oppimisympäristöä.

Esi- ja alkuopetuksen tilat keskitetään ensimmäiseen kerrokseen. Hallinnon, kouluterveydenhuollon ja oppilashuollon tilat tulevat toiseen kerrokseen yhdeksi kokonaisuudeksi. Pohjakerroksen toimettomiksi jääviin tiloihin sijoitetaan vahtimestarin tila, oppimateriaalivarasto, inva-wc sekä siivouskeskus. Lisäksi rakennetaan henkilöhissi sekä oppilas-wc-tilat kerroksiin.

Henkilöhissin, tarvittavien kaidehissien sekä irtoluiskien avulla rakennuksesta saadaan esteetön. Rakennuksen alkuperäinen henki säilytetään sisätiloja korjatessa, julkisivu rapattaessa ja ikkunoita uusittaessa. Myös talotekniikka uudistetaan kokonaan.

Pispalan koulun parannustyöt alkavat heinäkuun lopussa 2020. Niiden on määrä valmistua marraskuun lopussa 2021 siten, että rakennus on otettavissa käyttöön joulukuussa 2021. Opetus alkaa koulussa tammikuussa 2022.

Sijainti:
Pispalanharju 47, Tampere

Aikataulu:
Rakennustöiden on määrä valmistua marraskuussa 2021

Kustannusarvio:
Hankkeen kustannusarvio on 10 000 000 € (alv 0 %)

Rakennuttaja:
Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Panu Hirvonen

Pääurakoitsija:
Rakennus K Karhu Oy

Pääsuunnittelija:
Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy

tilapalvelut_yhteyshenkilo_kuva

Jutellaanko lisää?

Panu Hirvonen
Hankeinsinööri

Puhelin 040 8064055

Tutustu työhömme

Postia kesätyöntekijöiltä

Kesätyöntekijät kertovat kirjeessään työskentelystä Tilapalveluissa.

Isännöitsijän työssä ei ole kahta samanlaista päivää

18.6.2020.
Tuomas, Petri ja Toni kertovat isännöitsijän monipuolisesta työstä Tilapalveluissa. Isännöitsijänä oppii jatkuvasti jotain uutta.

Jätä palvelupyyntö Helpdesk 040 703 4999 Helpdesk sähköposti Yhteystiedot